Share/Save/Bookmark

Kvernvolden brøt forbannelsen

  27.06.2017 Kl. 23:49  

(Endelig vant LSK Kvinner på Nadderud stadion. Ingrid Kvernvolden ble matchvinner. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Ingrid Kvernvolden ble matchvinner, da LSK Kvinner for første gang vant på Nadderud stadion.

Etter syv magre og vonde år vant LSK Kvinner for første gang på Nadderud stadion etter en scoring av Ingrid Kvernvolden. På syv forsøk i Toppserien og to forsmedelige tap i cupen ble endelig forbannelsen brutt. En 19 år gammel brumunddøl skrev seg inn i historiebøkene til LSK Kvinner, da hun i det 34. spilleminutt lobbet ballen i mål.

- Jeg så at keeperen sto langt ute og tenkte at det er nå eller aldri, prøv en lobb. Det var vanvittig deilig å se ballen gå i en perfekt bane over keeperen og inn i mål.  Kanskje ikke mitt flotteste mål i min fotballkarriere, men helt klart et av de viktigste, fortalte Ingrid Kvernvolden, som mer enn gjerne ville dele æren med japanske Ryoko Takara.

- Pasningen fra Ryoko var genial. Det åpent opp hele forsvaret slik at jeg kom alene med Hjelmseth, la hun til. 

Ingrid hadde også en gedigen sjanse til å gi LSK Kvinner ledelsen etter bare 16 minutter. Helt alene med Stabæks keeper satte hun ballen godt til side for mål.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Tror jeg ble veldig overrasket over at jeg fikk stå så mutters alene, men jeg skal selvfølgelig gjøre en bedre jobb enn å sende ballen milevis utenfor. Der og da var jeg jævlig irritert over meg selv, men jeg reparerte jo opp skaden noen minutter senere, smilte dagens matchvinner.

For Hege Riise som har vært med på de fleste av bataljene på Nadderud stadion tidligere var kveldens seier ekstra kjærkommen.

- Det er alltid små detaljer i en kamp som vi kunne ha gjort bedre, men dette var så nærme en perfekt bortekamp som vi kan komme. Vi tok fullstendig luven av Stabæk. En formidabel lagseier. I dag er jeg veldig stolt av jentene, fortalte Hege Riise, som så LSK Kvinner dominere stort ute på gressmatta, men det ble med Kvernvoldens ene scoring.

- Vi burde kanskje ha satt flere av målsjansene våre. Særlig i starten av andre omgang skaper vi nok sjanser til å punktere kampen, men akkurat nå er det av mindre betydning. Vi gleder oss stort over seieren og tre nye poeng. En historisk seier som betyr enormt mye for oss, avsluttet Hege Riise.

 

 

Kampfakta. 11. serierunde. 

Nadderud stadion. Stabæk – LSK Kvinner 0 – 1 (0 – 1)

Mål:

0-1 Ingrid Kvernvolden (34.’)

Gult kort:

Anja Sønstevold (79.’), LSK Kvinner

Dommer: Henrikke Holm Nervik, SK Trygg/Lade

Tilskuere: 420.

 

Stabæk (4-2-3-1): Ingrid Hjelmseth -  Cecilie Liane, Stine Pettersen Reinås, Trine Rønning, Siri Nordeide Grønli – Frida Maanum, Ingvild Isaksen – Synne Jensen (Martine Flakk fra 79.), Victoria Ludvigsen (Heidi Ellingsen fra 60.), Mina Kjørum (Celina Granli fra 74.) . Melissa Bjånesøy.

 

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold (kapt), Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Ingrid Marie Spord, Isabell Bachor – Synne Skinnes Hansen (Silje Blakstad fra 78.), Guro Reiten, Ryoko Takara – Ingrid Kvernvolden (Marte Berget fra 65.).


Vis alle nyheter