Share/Save/Bookmark

Kontrollerte inn til ny seier

  27.05.2017 Kl. 18:51  
 
 
(Toppscoreren og Jubilanten. Guro Reiten t.v og Isabell Bachor med hvert sitt mål i bortekampen mot Sandviken. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).
 

 

 

LSK Kvinner kontrollerte inn til en ny seier og tre viktige poeng i bortekampen mot Sandviken.

Det ble ingen stor kamp på Varden Amfi i Bergen. Den tidlige sommervarmen må ta noe av skylda for det, men LSK Kvinner gjorde akkurat nok til å kontrollere inn en ny trepoenger borte mot Sandviken og satte dermed press på Avaldsnes som spilte uavgjort hjemme mot Arna-Bjørnar.

- Ingen stor kamp fra vår side, men vi møter en hardtarbeidende motstander som utnytter sine ferdigheter til det maksimale.  Sandviken slo tidlig og langt, og la presset mot vårt bakrom. Samtidig viste de enorm fightervilje og gikk inn i duellene med stor iver. Noe som førte til at vi slet med dem innledningsvis, men vi fikk kontroll etter hvert og styrte kampen helt til sluttminuttene, fortalte hovedtrener Hege Riise.

Sandviken gikk ut i hundre og skapte en stor sjanse allerede etter 20 sekunders spill, men spissen Sofie Skjelstad Jensen var ikke følsom nok med foten og vippet ballen både forbi Cecilie Fiskerstrand og vår venstre stolpe. LSK kvitterte med å skape sjanser på den andre siden av banen, både Ingrid Moe Wold og Guro Reiten kom til muligheter, men det var Sandviken som fikk sitt hjemmepublikum på beina. Kun en mesterlig redning av Cecilie Fiskerstrand i det 13. spilleminutt roet bergenserne og holdt oss inne i kampen. Med et solid tigersprang fistet hun ballen i stolpen og ut til corner. En vekkerklokke for LSK Kvinner som høynet tempoet i sitt eget pasningsspill.  Bare to minutter senere var Silje Blakstad svært nær på å styre inn et innlegg fra Guro Reiten. Ballen traff en forsvarer, sniddet stolpen og rullet over dødlinja til corner.

LSK Kvinner opprettholdt presset mot hjemmelagets mål, og er det en spiller som kan snu seg på fem-øringen inne i motstanderfeltet så er det Guro Reiten. Sandviken klarerte et innlegg fra Ingrid Moe Wolds rett i beina på vår toppscorer. Guro takket for tilliten og la ballen over på godfoten og banket den opp i nettaket. Helt utagbart for tidligere LSK-keeper Nora Neset Gjøen. Guros ellevte seriemål på syv kamper.

LSK beholdt initiativet ut omgangen først og fremst gjennom å angripe Sandviken på deres flanker. Sønstevold og Takara kombinerte fint på sin venstrekant. Det samme gjorde Silje Blakstad og Ingrid Moe Wold på motsatt side, men uten at vi kom til de virkelig store målsjansene. Faktisk skapte vi den største sjansen foran vårt eget mål på en Sandviken-corner som ble dårlig klarert, men slapp unna med skrekken.

Andre omgang ble en tam affære. LSK Kvinner så ut som de ville kontrollere seieren gjennom å bruke minst mulig krefter i den tidlige sommervarmen.  Det måtte faktisk en tysk jubilant til for å øke LSKs ledelse. På en corner fra Guro Reiten stormet Bachor inn på bakerste stolpe. Tett markert av sin oppasser klarte hun likevel å heade ballen i mål. Et krigermål av Isabell som i dag spilte sin seriekamp nummer 75 for LSK Kvinner. På spørsmålet om hvordan jubileumskampen hadde vært, lo hun godt.

- Varmt. Veldig varmt, og det på en bane som virket tung og treg. Vi prøvde å kontrollere dette, men det finnes ingen enkle kamper i Toppserien. Sandviken er langt bedre enn hva tabellen tilsier og spiller på det de er gode på. Duellstyrke og lange pasninger, mente Isabell Bachor.

Kampen så ut til ende med et stort gjesp, men to minutter før slutt mistet vi markeringene våre i midtforsvaret og Sandvikens innbytter Elida Knudsen gjorde ingen feil alene med Cecilie Fiskerstrand. Kontrollert la hun ballen under vår keeper og sørget samtidig for at avslutningen av kampen fikk en viss spenning – eller rettere sagt, det ble ikke spennende i det hele tatt. LSK-spillerne tok seg sammen og innkasserte tre nye poeng.


Kampfakta. 7. serierunde.

Varden Amfi: Sandviken – LSK Kvinner 0 - 1 (0 -1)

Mål

0-1 Guro Reiten (18.’)

0-2 Isabell Bachor (55.’)

1-2 Elida Knudsen (88.’)

Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bækkelaget SK

Tilskuere: 103.

Sandviken (4-4-2): Nora Neset Gjøen – Kristina Grøndal, Laila Himle, Stine Hovland, Marte Hjelmhaug – Sina Elise Tosterud (Madeleine Veivåg fra 77.), Sunniva Lillestøl, Trine Taule, Camilla Ervik -  Marina Heggernes Jensen (Vilde Øyri fra 67.), Sofie Skjelstad Jensen (Elida Knudsen fra 85.).

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand -  Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold -  Ingrid Marie Spord, Isabell Bachor -  Silje Blakstad (Ingrid Kvernvolden fra 69.), Guro Reiten (Emilie Woldvik fra 87.). Ryoko Takara – Sophie Haug.

 

 

 

 


Vis alle nyheter