Share/Save/Bookmark

Kollektiv kollaps. Første tapet på 35 seriekamper.

  11.08.2017 Kl. 21:51  


(Nede for telling, men ikke utslått. Vi kommer sterkere tilbake allerede på torsdag. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

LSK Kvinners første tap i Toppserien siden 7. november 2015.Før dagens kamp mot Trondheims-Ørn sto LSK Kvinner med 34 seriekamper på rad uten tap, men ingenting varer evig. Ei heller seiersmaskinen til LSK Kvinner. Tapet måtte før eller siden komme, men at det skulle komme mot Trondheims-Ørn var overraskende. Likevel var det fullt fortjent. Trønderne tok initiativet i kampen, tok duellene og kontret LSK i senk, og vant til slutt 4-1.


- Vårt defensive spill holder ikke mål. I dag er det en kollektiv kollaps. Vi setter hverandre i dårlig situasjoner. Vi har for mange balltap høyt oppe i banen og klarer ikke å demme opp for hjemmelagets kontrastøt, men i dag var Trondheims-Ørn gode. De hadde en godt gjennomtenkt slagplan og gjennomførte denne til punkt og prikke, uttalte hovedtrener Hege Riise etter kampen.


- Vi vurderte lenge om vi skulle forandre vår egen presshøyde. Legge oss lavere ned i banen, men det er ikke helt vår still. Vi valgte å bytte på kantene våre før andre omgang i håp om at vi kunne true motstanderens bakrom mer enn det vi gjorde i de første 45 minuttene, og deretter komme på flere innlegg. Men I dag manglet vi råskapen. Vi tapte vel så å si alle nærdueller og klarte heller ikke å fange opp returballene. Rett og slett en skuffende start på høstsesongen, la Hege til.


Lagkaptein Ingrid Moe Wold er ikke uenig i hovedtrenerens beskrivelse.


- All ære til Ørn. I dag var de hakket hvassere enn oss i alt. Vi er ikke med i det hele tatt og blir rett og slett tatt på senga. En vekkerklokke og en realitetssjekk før toppkampen mot Avaldsnes, uttalte lagkaptein Ingrid Moe Wold etter kampen.


Trondheims-Ørn tok ledelsen allerede etter åtte minutter på en vakker kontring. Julie Adserø som i dag gjorde comeback for Ørn kom alene med vår keeper, og hamret ballen ned i hjørnet. Fem minutter senere kunne Oda Fugelsnes utnytte en misforståelse inne i vårt forsvarsfelt. Vi fikk rett og slett ikke klarert bort ballen i tide, og vår tidligere kantspiller lot seg ikke be to ganger. Vondt gikk fra ille til langt verre midtveis i omgangen, da Ingrid Marie Spord mistet ballen på vei framover. Ny rask kontring fra Ørn og Oda Fugelsnes kunne sette inn sitt andre mål for dagen. Et vakkert skudd plassert opp mot vinkelen, utenfor Cecilie Fiskerstrands rekkevidde.


Hege og Anna tok grep i pausehvilen og sendte Sophie Haug og Silje Blakstad ut på banen, men hjemmelaget beholdt initiativet i kampen og Julie Adserø sendte trønderne opp i en 4-0 ledelse etter vel en times spill. Marte Berget ga oss et lite håp, da hun reduserte fire minutter senere, men dette var kvelden da svært lite stemte for LSK Kvinner.


Kampfakta

Ørn Arena. Trondheims-Ørn – LSK Kvinner 4 – 1 (3 – 0)


Mål

1-0 Julie Adserø (8.’)

2-0 Oda Fugelsnes (13.’)

3-0 Oda Fugelsnes (26.’)

4-0 Julie Adserø (61.’)

4-1 Marte Berget (65.’)


Gult Kort

Cesilie Andreassen (35.’), Tr.Ørn.

Rakel Engesvik (58.’), Tr. Ørn.


Dommer: Ingvild Aarland, Malmefjorden IL


Tilskuere: 274


LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand - Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Brenn, Anja Sønstevold - Isabell Bachor (Ingrid Kvernvolden fra 87.), Ingrid Marie Spord - Synne Skinnes Hansen (Silje Blakstad fra 46.), Guro Reiten, Ryoko Takara (Sophie Haug fra 46.) – Marte Berget.


Vis alle nyheter