Share/Save/Bookmark

Klubbens gode hjelper

  23.05.2017 Kl. 08:52  

 

(En helt vanlig dag på jobben. Flere ganger i uka reiser Ana Ivesdal Gjersengen helt fra Vikersund for å hjelpe LSK Kvinner. Foto: LSK Kvinner)

Ana Ivesdal Gjersengen (21) kom til LSK Kvinner som utplasseringselev, men har nå blitt en viktig del av klubbens støtteapparat.

Ana er kanskje en av våre mest dedikerte og lojale frivillige som jobber for klubben. Flere ganger i uka kjører hun 20 mil tur-retur fra Åmot i Modum for å hjelpe LSK Kvinner. 

- Det er aldri nei å få. Ana hjelper til i garderoben og holder orden på utstyret vårt. Hun legger til rette for spillerne med drakter og overtrekkstøy. Videofilmer kampene våre og tar seg av dusinvis av små, men viktige oppgaver. Særlig på kampdagene er hun viktig for at ting skal fungere. Ingen jobb er for liten. Ingen jobb er for stor for Ana, forteller materialforvalter Rigmor Johansen.

Ana kom til LSK Kvinner i februar 2016 som utplasseringselev via prosjektet "Ung Invest" i Buskerud. Hun hadde da tatt en pause fra skolegangen på Rosthaug Videregående Skole.

- Jeg var skoletrøtt og lei. Det var for mye motgang i livet mitt både på skolen og hjemme blant mine nærmeste. Jeg flyttet blant annet til Åmot i Modum for å komme meg ut av den vonde sirkelen jeg opplevde på hjemstedet mitt i Lier. Jeg hadde en omgangskrets som ikke var den beste for meg, for å si det slik, innrømmer Ana som fant en løsning i idretten.

- Jeg måtte bare finne på noe annet enn bare å sitte stille på skolebenken. Jeg har alltid elsket fotball og tenkte at en frivillighetsjobb i en klubb kunne være noe for meg.  Jeg tok først kontakt med Strømsgodset. Når man er fra Lier, er det nærmest opplest og vedtatt at man skal holde med Godset. I tillegg var Ronny Deila av og til hjelpetrener for det fotballaget jeg spilte på. Det var et naturlig valg, men da jeg ikke fikk respons fra drammenserne så trengte jeg ikke å tenke meg lenge om. Jeg ville lære fra det beste laget i kvinnefotballen og sendte en mail til LSK Kvinner. Tror det bare tok en dag eller to, så kom svaret. Velkommen, vi vil gjerne ha deg med på laget som frivillig, legger Ana til. Hun har ikke angret ett eneste sekund på at hun takket ja til LSK Kvinner selv om kjøreavstanden er noe lang. Ana har skiflygningsbakken i Vikersund som en av sine nærmeste naboer.

- Jeg har virkelig vokst på denne oppgaven. Jeg kjenner at selvtilliten er tilbake. Jeg har fått troen på meg selv igjen. Jeg er utrolig takknemlig overfor LSK Kvinner. Jeg tror aldri noen har vist meg så mye tillit og respekt som det jeg opplever å få i LSK Kvinner. Så da jeg var ferdig med året hos "Ung Invest" sommeren 2016, var jeg aldri i tvil. Jeg ville være med videre og jeg ble utrolig glad, da LSK Kvinner ønsket å ha med meg videre, avslutter Ana Ivesdal Gjersengen med et stort smil.


Vis alle nyheter