Share/Save/Bookmark

Klar framgang tross tap

  25.03.2017 Kl. 18:55  

(Sophie Haug og LSK-spillerne kjempet hardt og tok duellene mot Linköping. Likevel ble det tap mot de svenske mesterne. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

LSK Kvinner tapte 0-1 i mestermøtet med svenske Linköpings FC, men spillemessig var dette en klar framgang sammenlignet med Chelsea-kampen i forrige måned og kampene spilt på La Manga.

- Vi henger absolutt ikke med hodet. Vi taper for et bedre lag. Det skal sies med engang, men denne gangen hadde vi en langt bedre defensiv kontroll enn hva vi fikk til i forrige treningskamp borte mot Chelsea. Vi sto fram som et lag hvor alle jentene jobbet for hverandre. God samhandling og en god defensiv struktur er noe av det positive vi tar med oss fra denne kampen, og så må vi ikke glemme at Silje Blakstad fikk sine første 45 minutter for klubben. Noe vi har gledet oss lenge til, uttaler assistenttrener Anna Collett.

- Vi er heller ikke bekymret fordi at vi for tredje gang på rad går målløse av banen. I dag skaper vi fire, fem gode målsjanser hvor vi burde ha fått uttelling på minst en av dem. Målene kommer, det er jeg sikker på og det er langt bedre at målene kommer i seriespillet enn i ubetydelige treningskamper, legger Anna Collett til.

LSK Kvinner startet kampen oppsiktsvekkende friskt. Allerede i åpningsminuttene var Guro Reiten i gjennom og ytterst nære å gi oss ledelsen, men den svenske keeperen Cajsa Andersson fikk med nød og neppe slått ballen forbi stolpen og ut til corner. Et aggressivt LSK-lag som sto høyt, tok duellene og rystet svenskene i innledningen av kampen presset fram ikke mindre enn fire hjørnespark i løpet av de første ti minuttene.

Ikke uventet klarte ikke LSK å opprettholde trykket mot et så godt lag som Linköping. Svenskene kjempet seg gradvis inn i kampen igjen og tok mer og mer over initiativet anført blant annet av norske Kristine Minde. Midtveis i omgangen kom også kampens eneste mål regissert og assistert av den tidligere Arna-Bjørnar spilleren. Kristine Minde la inn en utsøkt innsvinger fra sin posisjon, vi misset i markeringene og Marija Banusic kunne kontant heade ballen i mål bak en utspilt Cecilie Fikserstrand.

Godt inspirert av sitt mål høynet Linköping tempoet i kampen og vi ble i perioder løpende imellom og dekke opp rom. Likevel kom LSK Kvinner tilbake og Sophie Haug fikk to gode muligheter til å utligne. Det første forsøket strøk utsiden av stolpen mens hun i mulighet nummer to bare var tidelen for sent ute til å sette ballen bak en svensk keeper på bærtur.

I andre omgang ble kampbildet endret i og med at LSK Kvinner la seg lengre tilbake på banen, satte inn presset senere og prøvde heller å komme på raske kontrastøt. Farlig ble det først foran LSKs mål, da en av deres spillere kom i gjennom alene med vår keeper. Fiskerstrand kom ut, gjorde seg stor og fikk ballen i kroppen. Returen ble kontant ryddet bort av forsvarstalentet Malin Brenn. Linköping dominerte banespillet, spilte seg til to, tre gode muligheter, men LSK-jentene var heller ikke ufarlige på sine framstøt. Både Guro Reiten og Synne Skinnes Hansen hadde gode skuddforsøk mot mål Omgangens største mulighet kom likevel i sluttminuttene, da en av hjemmelagets spillere satte ballen i stolpen fra kloss hold. Dagens prestasjon å bomme på en slik mulighet ifølge live-rapporten til Støtt Norsk Kvinnefotball

Kampfakta. Treningskamp

Valhalla IP. Linköpings FC – LSK Kvinner FK 1-0 (1-0)

Mål:

1-0  Marija Banusic (25.’)

Gult kort:

Malin Brenn (85.’)

Dommer:

Lovisa Johansson, Grums

Linköpings FC (4-3-3): Cajsa Andersson – Jonna Andersson, Magdalena Eriksson, Janni Arnth Jensen, Jessica Samuelsson – Emma Lennartsson, Claudia Neto, Tove Almqvist – Lina Hurtig, Marija Banusic (Emmalina Tulkki fra 63.), Kristine Minde (Lisa Lantz fra 74.).

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Isabell Bachor, Ingrid Marie Spord – Synne Skinnes Hansen, Guro Reiten (Emilie Woldvik fra 78.), Silje Blakstad (Ingrid Kvernvolden fra 46.) – Sophie Haug.


Vis alle nyheter