Share/Save/Bookmark

Kamp nummer to – kampen etter kampen

  29.03.2018 Kl. 20:10  


Skrevet av Anna Collett, hjelpetrener i LSK Kvinner

Kamp nummer to. Da mener jeg ikke seriekamp nummer to, men den kampen som kom etter den forrige kampen. Den forrige kampen som var så fantastisk at alle andre kamper blekner. Den vanskelige kampen etter kampen. Disse kampene er så utrolig krevende fordi de forlanger at man er nullstilt, men at man allikevel tar med seg selvtilliten inn mot neste motstander.

Hvordan i alle dager skulle vi angripe dagens oppgjør og sikre en ny seier? Hva trengte jentene hjelp med for å være klare til å starte på nytt? Klisjeene er mange – hver kamp lever sitt eget liv. Det er ikke over før dommeren blåser. Ballen er rund osv, osv, osv. Bare tull. Vi trener hver dag for å mestre fotballen, og vi vil bestemme hvordan vi presterer. Stemningen i garderoben før kampstart var særdeles god. Spillerne var gira og klare, men avslappet og fokuserte. Smilet satt løst, og kommentarene var gode. Vi var klare for kampen etter kampen, kamp nummer to.

Nå, over til noe helt annet. Alle fortjener litt hyllest innimellom, og i dag går hyllesten til de to damene som har lengst erfaring på dette nivået, de to som herved skal omtales som Dame. Jeg mener ikke Dame som i kvinne. Jeg mener Dame som på engelsk og det uttales «Deim» (husker du Dame Edna?). Folkens, jeg gir dere Dame Isi og Dame Hege.

Dame Isi er som en gammel rasekatt. Hun kan virke litt irritert, ser ut som hun syntes at du er verdens kjedeligste, hun kan gjerne frese litt etter deg før hun snur seg bort og overser deg. Dette handler faktisk ikke om deg, det handler om at Isi stort sett har rett. Og stolt er hun, nydelig der hun tripper rundt på tå og styrer alt som hun vil. Jeg har hørt at enkelte motstandere klager på Isi som motspiller. Det kan jeg forstå. Isabel Bachor er noe av det råeste og mest profesjonelle jeg har vært borti. ALT handler om å spille best mulig fotball til enhver tid. I dag smalt hun en ball i krysset på hel volley fra 18 meter før hun scoret igjen på hodet etter en corner. (Jeg har hørt at Isi bare scorer pene mål. Mål er mål, sier nå jeg. Og pene mål er pene mål). Det at hun scorer er strålende, men det er alt det andre hun gjør som gir henne tilnavnet Dame Isi. Hun er helt rå defensivt. Jeg telte en gang at hun misset på en ballvinning, og det var fordi mottaket ble for dårlig i ett brudd. Isi er Dame’n av godt, defensivt arbeid!!

Den andre Dame’n Hege, får tittelen fordi hun er en liten luring. En liten og klok taktiker. Dame Hege vet hva hun vil ha – OG – hun klarer å formidle det tydelig til en gruppe på 18 forskjellige mennesker. Jeg skal ikke remse opp alle de lure tingene Hege gjør, men jeg kan gi dere en liten titt inn i garderoben i pausen. Hege sa noe i denne duren: - jenter, det tar litt for lang tid på ballforflyttingen, vi må kjappere lengre. Moe og Malin, dytt ballen videre til Anna. Anna, du tar ett touch fremover på banen og så slår du den på Em på vei inn. Vi har de bredt og vi har de høyt, nå skal vi bak. Anja, du kjører. Dette vil jeg at dere gjør 4-5 ganger i starten på omgangen. OK?

Over til kampen:

8 min 1-0 Se forannevnte beskrivelse av Isi sin kanon i krysset. Em spilte bredt til Anja som la inn. Sandviken klarerte til Isi. Resten nevnt, men ikke glemt.

26. min 2-0 Synne brøt innover i banen og slapp ballen ut til Anja på venstreback. Anja stakk igjennom Emilie Haavi i bakrommet. Em la en 45 graders pasning som Guro kunne dundre inn med høyreslegga.

45 min 3-0 Synne Skinnes Hansen fikk ballen på 12 meter, kikket opp og plasserte ballen gjennom ett hav av folk i lengste nettvegg – der det var ledig.

46 min 4-0 (Se pausekommentar over). Anna fikk ballen, la den litt mot venstre, kikket opp og løftet den til Emilie Haavi i mellomrommet. Haavi slo ballen videre direkte i bakrommet der Anja var i full fart fremover. Anja førte ett par touch innover i banen, kikket opp og smalt innlegget rett foran kassa der Sophie Roman Haug kunne bredside inn ballen. I rest my case. Takk Dame Hege.

59 min 5-0 Haavi slo en knallbra innoverskrudd corner på bakerste stolpe der Isi stakk frem hodet og ble tomålsscorer.

85 min 6-0 Jeg tror vi skal jobbe med ett nytt prinsipp. Corner i mot er mål. For. Sandviken slo en corner, Wollis (Emilie Woldvik) brøt og dyttet ballen videre til Guro. Engen hadde tatt de lange bena sine fatt og sprintet over hele banen (hun løp over 12 km i dag – seriøst). Guro spilte Engen igjennom men hun kom litt for langt ut til siden for mål. Engen hadde god tid. Hun ventet. Guro løp som en gal, Engen kikket opp og løftet ballen perfekt inn foran mål der Guro stupte frem og scoret igjen.

Tilslutt, takk Fisken, for at du fikk hånda i veien på den farlige corneren etter 88 minutter, og fikk vippet ballen over tverra. Det var så vidt! Men – vi holdt nullen!

 

LSK Kvinner – Sandviken 6-0 (3-0).

LSK Kvinner: Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Malin Brenn (Emilie Woldvik etter 62. min), Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Isabel Bachor, Ingrid Syrstad Engen – Synne Skinnes Hansen (Juliette Kemppi etter 56. min), Guro Reiten, Emilie Haavi – Sophie Roman Haug (Ingrid Kvernvolden etter 56. min.).


Vis alle nyheter