Share/Save/Bookmark

Jubel i regnet

  16.05.2017 Kl. 22:22  

(Jubel i regnet. Lagkaptein Ingrid Moe Wold, Guro Reiten og de andre LSK-jentene snudde kampen mot Røa til seier. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

LSK Kvinner lå under både 0-1 og 1-2, men snudde til seier i regnværet på Røa.

For de som trodde at årets utgave av LSK Kvinner ikke behersker å spille i dårlig vær, må tro om igjen. LSK-jentene kom under både 0-1 og 1-2 i løpet av denne spennende kampen mot et meget hardtarbeidende hjemmelag, men kjempet til seg tre særdeles viktige poeng på Oslo vest.

Røa tok ledelsen etter ti minutter, da spissen Lisa-Marie Karlseng Utland headet ballen forbi en sjanseløs Cecilie Fiskerstrand i LSK-målet. LSK svarte momentant på tiltale. Bare minuttet senere drev Ingrid Moe Wold ballen opp langs høyresiden, fant Guro Reiten i en god posisjon foran Røas 16-meter. Guro snudde seg, gikk rundt sin oppasser og curlet ballen opp i vinkelen. Vakkert fra en spiller som i kamp etter kamp viser at hun har ekstremt gode avslutningsferdigheter.  Vakkert var også Røas andre mål i kampen. Det skal vi innrømme. Ina Skaug fikk stå alene på ca. 20 meter og klinte ballen opp mot krysset. Et skudd som Fiskerstrand aldri var i nærheten av å fange selv om hun i et tigersprang strakk seg så lang hun er . Røa beholdt initiativet ut omgangen og akkurat der og da så det unektelig tungt ut for jentene våre. Det var rett og slett surt, vått og ufyselig som vi skrev i live-oppdateringen på Facebook, men Hege Riise og hennes trenerteam tok grep.

- Vi kom ikke hit for å stå med lua i hånda. Jentene ble bedt om å kjempe seg inn i kampen igjen for å si det litt pent. Vi rokerte om litt på posisjonene på midtbanen og la blant annet Ingrid Marie Spord høyere opp i banen i et forsøk på å vinne flere baller inne på deres banehalvdel. Vi ble også enige om å true Røa mer i lengderetningen, selv om flere av gjennombruddspasningene ble for lange fikk vi presset hjemmelaget tilbake på banen, forteller Hege Riise som fikk se at laget hennes responderte meget godt på hennes justeringer.

- Vi mistet aldri trua på at vi kunne vinne denne kampen selv om Røa ledet til pause. I garderoben etter første omgang ble vi enige om å gå ut i krigen og ta duellene uansett hvor vondt det ville gjøre, forteller lagkaptein Ingrid Moe Wold som snudde kampen på en skikkelig frekkis. En corner-variant som jentene sjeldent har brukt tidligere verken på trening eller i kamp.

- Jeg oppdaget at Røa ikke var særlig interessert i å dekke returrommet utenfor sin egen 16-meter, og etter for mange resultatløse cornere ba jeg Ingrid om stille seg opp like utenfor boksen. Helt utrolig, men hun fikk stå helt alene. Så i stedet for å legge inn foran mål, la jeg ut til Ingrid som dro av en spiller og med venstrebeinet satte ballen helt opp i hjørnet.  Fra og med nå kaller vi det en innøvd variant, gliste Guro Reiten som dermed ble involvert i samtlige LSKs scoringer.

Kronen på verket kom knappe fem minutter før slutt, da LSK serverte dagens flotteste angrep. Anja Sønstevold fant Marte Berget høyt oppe i banen. Marte snudde seg flikket videre til Isabell Bachor som kom på løp og tok med seg ballen inn i feltet. Uselvisk la hun ballen foran mål hvor Guro Reiten med høyrefoten bredsidet ballen opp i nettaket. Snuoperasjonen var et faktum.

- Sinnsykt deilig. Nå kan vi feire nasjonaldagen med et stort smil om munnen, avsluttet Guro Reiten.

Akkurat det er vi helt enig i. På vegne av LSK Kvinner vil vi får ønske alle en riktig god 17. mai.

 

Kampfakta. 5. serierunde.

Røa Kunstgressbane: Røa – LSK Kvinner 2-3 (2-1)

Mål:

1-0 Lisa-Marie Utland (10.’)

1-1 Guro Reiten (11.’)

2-1 Ina Skaug (30.’)

2-2 Ingrid Moe Wold (72.’)

2-3 Guro Reiten (85.’)

Gult Kort:

Isabell Bachor (51.’), LSK Kvinner

Tuva Lotte Leschbrandt Espås (92.’), Røa

Dommer: Emilie Rodahl Dokseth, Bækkelaget.

Tilskuere: 131.

Røa (4-3-3): Kirvil Schau Odden – Nathalie Utvik, Kristine Bjørdal Leine, Gunhild Herregården, Nora Byom-Nilssen – Katrine Winnem-Jørgensen (Line Hem fra 86.), Marita Holmen Iversen, Ina Skaug (Tuva Lotte Leschbrandt Espås fra 86.)  – Therese Åsland, Lisa-Marie Utland (Shade Pratt fra 69.), Vilde Hasund.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold -  Ingrid Marie Spord, Isabell Bachor -  Synne Skinnes Hansen, Guro Reiten, Silje Blakstad (Ingrid Kvernvolden fra 65.)  – Sophie Haug (Marte Berget fra 79.).


Vis alle nyheter