Share/Save/Bookmark

J19: Vant med kun ni spillere på banen

  08.02.2017 Kl. 00:04  (Ni tapre kanarifulger i vinterland. J19 hadde kun ni spillere på banen, men vant likevel 2-1 i kvalifiseringskampen borte mot Lørenskog. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

Med kun ni spillere på banen vant LSK Kvinner likevel 2-1 borte mot Lørenskog i NM-kvalifiseringen tirsdag kveld.

Ranveig Karlsen og hennes trenerteam kunne bare mønstre ni spillere til den viktige bortekampen mot Lørenskog i NM-kvalifiseringen tirsdag kveld. Likevel skulle det vise seg å være nok. Ni tapre kanarifugler kjempet seg til en meget viktig seier og trolig en plass i 1. runde i Norgesmesterskapet.

- For en prestasjon. For en lagånd. Jentene sto opp for hverandre, løp og kjempet uavbrutt i samtlige 90 minutter. Jeg har hatt mange fine opplevelser med denne gjengen tidligere, men de slutter aldri å overraske meg. I dag ble jeg rett og slett imponert. Veldig imponert. Det skal egentlig ikke være mulig å vinne en fotballkamp, når man har to spillere færre enn motstanderen ute på banen. Men det gjorde vi. All honnør til jentene for den innsatsen de la ned i dag, uttalte en meget stolt Ranveig Karlsen etter kampen.

Flere spillere var utilgjengelige grunnet skader samtidig som Malin Brenn, Sophie Haug, Ingrid Kvernvolden og Emilie Woldvik er med A-laget på treningssamling i Spania. Dermed sto hovedtrener Ranveig Karlsen igjen med kun ni spillere. En situasjon som hun håper ikke vedvarer.

- Vi har en ny kvalifiseringskamp neste tirsdag, borte mot Skedsmo. Jeg håper selvfølgelig at situasjonen har bedret seg til da og vi kan stille med fullt lag, legger Ranveig Karlsen til.

LSK startet kampen med å legge seg lavt og ventet tålmodig på en kontringssjanse. Et kompakt forsvarsspill ga heller ikke Lørenskog mange muligheter innledningsvis i kampen, og den ene gangen hvor vertene slurvet på sin egen banehalvdel utnyttet LSK-jentene dette til sin fordel med dødelig presisjon.  Josephine Monteiro oppfattet situasjonen i det 22. spilleminutt veldig raskt og slo en utsøkt gjennombruddspasning fram til lagkaptein Hedda Taugaard som alene med keeper satte ballen utagbart ned i det lengste hjørnet. Camilla Lindahl hadde muligheten til å øke LSKs ledelse ca. 10 minutter senere, men fikk en litt for dårlig vinkel, da hun kom i gjennom og satte dessverre ballen rett på keeper. Mot slutten av omgangen presset Lørenskog på og var ytterst nære en utligning, da en deres spillere satte ballen i tverrliggeren med et brak.

Andre omgang startet på verst tenkelige måte for LSK-jentene. Keeper Sarina Ellingsen var veldig uheldig, da hun skulle gå ut og fange en høy ball inne i eget felt. Vår ellers meget gode keeper mistet kontrollen på ballen og Lørenskogs Emilie Teigen kunne nærmest løpe ballen over streken. Men LSK-jentene kom seg over kalddusjen og kjempet seg inn i kampen igjen.  Etter 61 minutter fikk de også lønn for strevet.  En meget energisk Hedda Taugaard stormet fram langs venstrekanten og fant Camilla Lindahl inne i feltet. Den unge spissen dro av både en forsvarsspiller og keeper og satte ballen kontrollert i mål. Camilla Lindahl kunne også ha punktert kampen kvarteret senere, da LSK kontret etter en Lørenskog-corner. En lang ball fra egen halvdel opp til Camilla som rundet keeper, men Camilla ble stoppet av en Lørenskog-spiller i aller siste liten. Hedda Taugaard sto for dagens soloraid, da hun to minutter senere løp fra alt og alle, men alene med keeper satte hun ballen like utenfor stolpen. Åtte minutter før full tid løftet Camilla Lindahl ballen over keeper, men ballen traff dessverre tverrliggeren og returen ble feiet bort fra feltet. I sluttminuttene trykket hjemmelaget på og skapte flere sjanser, men keeper Sarina Ellingsen og LSK sto imot og vant denne meget spennende kvalifiseringskampen.

 

Kampfakta. NM-kvalifisering J19.

Rolvsrud stadion: Lørenskog – LSK Kvinner 1-2 (0-1)

Mål:

0-1   Hedda Taugaard (22.’)

1-1   Emilie Teigen (48.‘)

1-2    Camilla Lindahl (61.’)

Dommer: Simen Kværndal Nordengen, Løvenstad FK.

LSK Kvinner: Sarina Ellingsen - Tonje Søgård, Synne Gulbrandsen, Aud Helene Mathiesen, Hanne Engelsen - Josephine Monteiro, Jenny Gulbrandsen, Hedda Taugaard - Camilla Lindahl.

 

 

 

 


Vis alle nyheter