Share/Save/Bookmark

J19: Spisstalentet som scorer på bestilling

  14.02.2017 Kl. 22:03  

(Denne jenta skal vi ta ekstra godt vare på, mener Emilie Woldvik (bak) om Camilla Lindahl (foran). Begge to kom på scoringslista i bortekampen mot Skedsmo. Foto Støtt Norsk Kvinnefotball)

Camilla Lindahl er noe så sjeldent som et spisstalent som scorer på bestilling. 15-åringen har denne vinteren funnet veien til nettmaskene i samtlige NM-kvalifiseringskamper for vårt J19-lag.

Ikke mindre enn seks mål på tre kamper har det blitt for Camilla Lindahl i gruppespillet til NM. Allerede i den første kvalifiseringskampen mot Gjelleråsen markerte hun med seg med to flotte scoringer. Den gangen i tospann med Sophie Haug. I de to siste kvalifiseringskampene har hun derimot vært ensom på topp. Svært ensom, da LSK Kvinner ikke har klart å mønstre fullt mannskap til disse kampene. Det har likevel ikke stoppet den talentfulle angrepsspilleren som hele tiden er på løp og jakter scoringsmuligheter.  I NM-kampen borte mot Lørenskog scoret hun ett særdeles viktig mål for mini-birdsa mens hun i kveld takket for gode arbeidsforhold og banket inn ytterligere tre mål mot Skedsmo.

- Seks mål på tre kamper.  Skal vi si at dette er hverdagskost, Camilla?

- Nei, dette har gått over all forventing, smiler Camilla som i vinter meldte overgang fra LSKs J17 etter blant annet å ha hospitert for LSK Kvinner i Norway Cup 2016.

- Jeg kan ikke jo forvente å komme på scoringslista i hver eneste kamp. Jeg har fortsatt mye å lære. Tempoet i kampene er langt høyere enn det jeg er vant til fra J17-laget. Pasningsspillet langt sikrere og jeg kan fortsatte bli bedre på det taktiske. Men akkurat nå er det gøy å spille fotball, innrømmer Camilla Lindahl

Hovedtrener Ranveig Karlsen er full av lovord om sin nye spiller.

- Camilla er en «fotballsmart» spiller som er flink til å skape rom både for seg selv og sine medspillere. Beveger seg hele tiden. Noe som gjør at motstanderne ikke helt vet hvor de har henne, sier Ranveig Karlsen.

- I tillegg har hun meget gode avslutningsegenskaper. Det er lenge siden jeg har sett en 15-åring (fyller 16 år i april) som er så dødelig effektiv foran motstanderens mål. Her har vi en angrepsspiller med et meget stort potensiale, legger Ranveig Karlsen til


Vis alle nyheter