Share/Save/Bookmark

Hvordan gikk det egentlig med LSK Kvinner 2 sesongen 2015?

  05.10.2015 Kl. 17:07  
Vi startet oppkjøring til sesongen i januar med en dag hvor vi satte oss mål, konsekvenser av dette og hvordan vi skulle jobbe for å nå disse målene. Vi satte oss følgende hårete mål: Topp 3 i serien, vinne Gohtia Cup og komme til semifinale i cupen. En stall på 16 utespillere og to keepere var målsettingen for antallet i troppen. Dessverre klarte vi ikke å få på plass to keepere, men Åshild har vært skadefri og frisk gjennom hele sesongen.

I påsken dro vi til Tyrkia på treningsleir. Det var sporty av spillerne å betaler alt selv og de så på dette som en god investering. Vi ønsket kamper mot 1. divisjonslag lag og fikk en kamp mot Åsane, som vi tapte 3-1, men gjennomførte en god kamp. Her ble det jobbet godt på feltet og mye aktivitet på ettermiddag kveld med teori på struktur, spillersamtaler og sosiale tiltak.

Kvalifiseringen til Junior NM gikk som planlagt, og vi var klare for 1. ordinære runde mot Tønsberg borte. Dette ble en grei kamp hvor vi vant 9-0. I 8-dels finalen møtte vi Molde som kom fra seier i Norway Cup. Det ble seier 5-1. I kvartfinalen møtte vi Lyn på Kringsjå. Den kampen var vi dessverre ikke på vårt beste nivå og tapte til slutt 4-1 etter at det var 2-1 til det 89 minutt. Her klarte vi ikke å innfri målsettingen vår.

I serien har vi spilt 22 kamper, vunnet 13, spilt 3 uavgjort og 6 tap.  84-42 i målforskjell. Naomi som er 15 år er seriens toppscorer, det er sterkt.

I løpet av sommeren mistet vi tre spillere. Ida Rønning måtte gi seg pga sykdom, Ida Rogndokken røk korsbåndet i Gothia Cup og er ute ett år. Therese Ottesen sluttet pga manglende motivasjon. Vi kontaktet J-17 laget til LSK og fikk flyttet opp Jenny Gulbrandsen og Silje Hansen. De har jobbet hardt og fått spilletid i alle kampene i serie og cup i høst.

Spillemessig har laget tatt store steg og stabilisert seg på et godt nivå. Med en gjennomsnittsalder på 17 år, er det en sterk prestasjon å bli nummer 2. i 2. divisjon Østlandet. Vi har hatt fokus på å «spille fotball», holde ballen i laget, være godt orientert og ha struktur både offensivt og defensivt som er tilnærmet lik a-laget sin. Dette har spillerne tatt veldig bra og resultatene gir oss svar på at vi har lykkes med mye her.

I løpet av sommeren ble Sophie Haug og Ingunn Svestad flyttet opp i a-stallen permanent. Dette gjør noe med nivået i vår treningsgruppe, men alle ser på dette som positivt at klubben ser egne spillere og løfter dem opp. Hospitering har vært på agendaen gjennom hele sesongen. Det har vært rullerende hvem som har vært oppe, men det har vært spillere som har prestert godt i rekruttgruppa. Klubben har hatt fem spillere på J-17 landslag gjennom sesongen og en spiller på J-15. Disse resultatene kommer ikke av seg selv. Alle disse spillerne trener to ganger om dagen hver dag hele uken. De skriver treningsdagbøker, reflekterer over egne utviklingsmål og setter seg nye mål.

Det har vært gøy å jobbe med dette laget, se utviklingen, gleden ved å lykkes og nysgjerrigheten over å bli bedre hver uke. I Gothia Cup møtte vi sterk motstand og eldre spillere. Å vinne den cupen på straffesparkkonkurranse og bli kjørt rundt i Gøteborgs gater i åpen buss på kveldstid, det kommer vi ALDRI til å glemme.

Prosjekt 1. divisjon har vært tema fra fotballkretsen gjennom sesongen. Lørenskog og Skedsmo ble plukket ut som potensielle klubber for mulighet til å rykke opp i 2. divisjon. LSK Kvinners rekruttlag har også vært en del av dette prosjektet, og klubben har sett på muligheten for å flytte klubbens rekruttlag inn i LSK for å kunne rykke opp i 1. divisjon. I slutten av september hadde Nina, Monica og Hege informasjon til spillere og foresatte om at klubben ønsker å beholde rekruttene i klubben. Dette ble godt mottatt av de fremmøtte og rekruttene ser fram til et godt samarbeid opp til a-laget også neste sesong.
Ranveig Karlsen


Vis alle nyheter