Share/Save/Bookmark

Hva skal man si?

  02.11.2018 Kl. 14:32  

Jeg har jobbet med dette stykket siden litt ut på natta etter kamp, altså i godt over ett døgn. Ikke fordi det er vanskelig å skrive, ikke fordi jeg ikke visste hva jeg skulle si – men fordi jeg hadde og har så utrolig mye på hjertet. Jeg kommer tilbake med andre ting en annen gang, men i dag handler det om prestasjonen.

Skrevet av Anna Collett

Denne prestasjonen er det største jeg noen gang har vært med på som aktør i kvinnefotballen – og jeg har rykket opp som trener fem-seks ganger, vunnet serier ca det samme, tapt en cupfinale (ikke på lista over gode opplevelser, da), trent og fulgt landslag på flere nivå og vært administrativ sjef for kvinnelandslaget inkludert ett VM for Kvinner i Kina for 11 år siden.

VM er kjempestort, selvfølgelig. Men Norge var en del av det selskapet på den tiden. Vi hørte til der. Vi reiste hjem med en sur 4.plass i lomma – men var allikevel nummer fire i verden.

LSK Kvinner er pr dags dato er en av Europas topp 8 lag i Champions League. DET er det sykeste jeg noen gang har vært med på. Ferdig snakka.

Takk Hege Riise for at du inviterte meg om bord i en overraskende telefonsamtale sommeren 2016. Du ville ha meg med – du mente jeg utfylte deg. Enig i det, heldigvis – og siden har det vært ett eventyr, foreløpig toppa med seieren i København. Det teamet du har håndplukket og bygd rundt deg er team-building på sitt beste. Toppet med kjære Rigmor som var den med mest tårer å avse etter at dommerfløyten gikk.

Jenter, kjære spillere – dere er helt fantastiske. Dere er helt rå. Dere får høre det fra både øst og vest, og til og med i mente. Men dere er det enda mer enn utenforstående forstår. Makan til vinnermiljø skal man virkelig lete lenge etter. Vår største fiende er oss selv og vår enormt sterke gruppe med vinnerskaller. Anja målscorer sin kommentar til hjelpetrener Berg-Hansen i spillertunnelen etter kampen var at nå måtte de se på litt klipp – hun syntes det var en del uryddige situasjoner. Kverna var happy men shit-misfornøyd med avslutningen på ballen fra Guro som keeperen reddet. Høyre side i mål var ledig. Guro var fremdeles litt småforbanna over den hun blåste over tidlig i kampen. Osv. MEN – makan til fornøyd gjeng som spiste burgere på hotellet mens de bare måtte se LSK sin siste halvtime i cupen på storskjerm skal virkelig letes lenge etter. Mange spillere følte seg slitne og litt skranglete – de krøp tidlig til sengs og drømte sannsynligvis om DEN følelsen de nettopp hadde opplevd. En liten gjeng med spillere og ledere satt litt lengre ut i natten og koste seg med godfølelsen, smilte over de gode historiene og diskuterte hvordan man skulle ta enda ett steg. Faktisk løfte laget, løfte gruppa og kanskje til og med gjøre det bra i kvarten også?

 

Jeg stjeler kampfakta fra Sødal i RB – han klarte å skrive ned detaljene, det gjorde ikke jeg:

Brøndby – LSK Kvinner 0-2 (0-0)

1-3 sammenlagt. Mål: 0-1 (70) Anja Sønstevold (Guro Reiten), 0-2 (78) Synne Skinnes Hansen (Guro Reiten). Gult kort: Rikke Sevecke, Brøndby. Anja Sønstevold, LSK Kvinner. Dommer: Meliz, Özigdem, Tyrkia. Tilskuere: 2.975. Målsjanser: Brøndby 6, LSK Kvinner 5. Cornere: Brønsby 12, LSK Kvinner 3.

 


Vis alle nyheter