Share/Save/Bookmark

Hetest i kulda

  21.11.2017 Kl. 22:28  
(To giganter i hver sin ende av banen. Maiken Bjørndalen t.v. med hattrick mot Stabæk og på motsatt halvdel sto debutant Nora Egenes fram som en bauta i midtforsvaret Foto: Jørgen Knutsen)

LSK Kvinner var hetest i kulda på Nadderud og snudde kampen mot Stabæk.

Surt og kaldt på Nadderud, men LSK Kvinner likevel hetest i treningskampen mot Stabæk og snudde 0-2 til uavgjort 3-3 i løpet av en forrykende andre omgang. 

- Med bakgrunn i de siste 45 minuttene var det mye positivt å ta med seg hjem fra Nadderud i kveld.  Mange nye fjes ute på banen. Flere spillere som måtte prøve seg i uvante posisjoner. Likevel står jentene på og snur kampen mot Stabæk. Jeg er utrolig stolt av jentene. De viser meget god lagmoral og kommer tilbake selv om de får seg en "midt i fleisen" flere ganger. En god avslutning på sesongen som vi skal bygge videre på, uttalte hovedtrener Ranveig Karlsen.

Det ble en kamp hvor lagene hadde hver sin omgang. Stabæk klart best i første omgang og ledet fortjent 2-0 til pause, men det er noe spesielt med dette rekruttlaget til LSK Kvinner. Vi har sett det flere ganger denne sesongen. Uansett hvor mørkt det ser ut henter rekruttjentene fram en kampvilje som det slår gnister av og de kjemper seg tilbake inn i kampen igjen. De vil rett og slett ikke tape. En holdning man må bare beundre.

Anført av en meget god Maiken Bjørndalen dominerte LSK Kvinner stort i andre omgang på Nadderud og snudde først 0-2 til 2-2. Begge målene av Maiken Bjørndalen, det første på et straffespark. Midt i en god LSK-periode klarte Stabæk på en av sine få sjanser å ta tilbake ledelsen, men Maiken brakte balanse i regnskapet bare minutter etter Stabæks scoring. I tillegg til sine tre mål traff Maiken også stolpen og tverrliggeren med to gode skuddforsøk.

LSK Kvinner burde ha vunnet kampen, da Jenny Nysæther Gulbrandsen satte inn en retur fra keeper, men dommeren mente at Jenny sto i offside. Tvilsom avgjørelse sett fra vår posisjon.

Likevel skal vi dvele for lenge ved denne ene situasjonen for som Ranveig Karlsen uttrykte det. Her var det mye positivt å ta med seg hjem. I kveld hadde LSK Kvinner to giganter ute på banen, riktig nok i hver sin ende av banen. Maiken Bjørndalen var et helt angrep alene og bakover på banen sto Nora Egenes fram som en forsvarsbauta.  

Hospitantene Mille Dalen og Jada Godnes gjorde også sine ting meget bra. Samarbeidet mellom Thale Listerud og Åste Sundby på høyresiden skal berømmes. De to tidligere Kisa-jentene var aktive og skapte mye framover på banen. Synne Gulbrandsen i noe uvant rolle som venstreback kom også meget godt fra det. Nora Vågnes kom inn som midtstopper i andre omgang og leverte nærmest prikkfrie 45 minutter.  Dette lover godt for 2018-sesongen. 

Kampfakta:

Nadderud Kunstgress: Stabæk 2 - LSK Kvinner 2  3 - 3 (2 - 0)

Mål:

1-0 Ellen Halseth (12.')
2-0 Julie Støstad (42.')
2-1 Maiken Bjørndalen (51.') (str.)
2-2 Maiken Bjørndalen (61.')
3-2 Ellen Halseth (70.')
3-3 Maiken Bjørndalen (76.')


LSK Kvinner (4-2-3-1): Sheina Murugesapillai - Thale Listerud, Nora Egenes (Mille Dalen fra 75.), Jenny Nysæther Gulbrandsen, Synne Gulbrandsen  - Hedda Taugaard (Jada Godnes fra 46.), Mille Dalen (Nora Vågnes fra 46.)- Josephine Monteiro (Hanne Engelsen fra 46.), Camilla Lindal (Josephine Monteiro fra 70.), Åste Aasdalen Sundby (Camilla Lindal fra 88.) - Maiken Bjørndalen.Vis alle nyheter