Share/Save/Bookmark

Herfra til evigheten, minst

  31.07.2018 Kl. 14:13  

Def.: Kapasitet = hvor mye noe kan tåle eller klare, både om bygninger, personer og annet.

Vi snakker en del om kapasitet. Kapasitet for oss betyr som regel løpskapasitet. Hvor mange meter klarer jentene å løpe i løpet av en kamp. Og disse meterne skal helst være fornuftige – altså nødvendige og kloke meter. I tillegg bør flest mulig av dem være i ett så høyt tempo som mulig.

På årets vårsesong, totalt 12 seriekamper, har LSK Kvinner løpt til sammen 1368 km.

 

Skrevet av hjelpetrener Anna Collett

 

Det vil si en million trehundreogsekstiåttetusen meter. 


Det vil si 3420 ganger rundt en friidrettsbane. I LSK hallen er banen 105 meter lang. Jentene har dermed løpt til sammen 13 028,5 ganger over banen. Og dette er bare på 1,5 timer ca en gang pr uke.

For å ta ett litt annet perspektiv. Hadde laget snurt på seg joggeskoene og startet på Lillestrøm stasjon så kunne de stoppe 1 364 000 meter senere i Nikel. (Da hadde vi hatt 4000 meter til å gå rundt og se på byen). Vet du ikke hvor Nikel er? Jo, det skal jeg selvfølgelig fortelle deg. Det er ett høl av en by i Russland. Nærmere bestemt i Murmansk ved norskegrensa litt sør for Kirkenes. DER kunne vi stoppet. Ikke at vi ville blitt der. Det heter Nikel for en grunn, og det er nikkelproduksjon. De har kun 12 000 innbyggere, og er kjent for forurenset luft og høy arbeidsledighet.

 

Ser spennende ut, ikke sant?

Kanskje vi kunne løpt i en annen retning? Fra slutten av mars til slutten av juni kunne vi hatt en fin-fin tur sørover, løpt til sammen 1 367 000 meter og stoppet ved Versailles. Nydelige, vakre, historierike Versailles. Vi hadde jo ikke blitt i byen, vi hadde dratt rett til Slottet. The Palace of Versailles. 67 000 kvm med kongelig luksus som de franske overhodene boltret seg på fra 1682 til den franske revolusjonen i 1789. Slottet, sammen med de enorme hagene utenfor, har vært på verdensarvlisten siden 1979.

 

   

 

HER kunne vi dratt. Dette er verdig våre løpssterke og ultratøffe jenter. Her kunne vi kjørt litt intervaller i de lange gangene – og kanskje til og med kost oss med litt fotballtennis i hagene? (NOT! Jentene hater lek, skal vi trene så skal vi trene «ordentlig»). Uansett – jenter, bra kjørt – og velkommen til Varseilles! Skal bli spennende å se hvor ferden ender etter endt sesong!

  
Vis alle nyheter