Share/Save/Bookmark

Henter japansk spiller

  20.03.2017 Kl. 18:04  

(LSK Kvinner FK ønsker Ryoko Takara hjertelig velkommen til klubben.)

LSK Kvinner henter Ryoko Takara fra den japanske klubben Vegalta Sendai Ladies.

- En spennende spiller som kommer med meget gode anbefalinger. På skrytevideoene har vi sett en spiller som er like god med begge bein, har gode tekniske ferdigheter langs bakken, og ikke minst en spiller som løper mye og jobber uavbrutt for laget, forteller en strålende fornøyd hovedtrener Hege Riise etter at alle formaliteter rundt avtalen er gått i orden. Ryoko Takara har signert en ettårskontrakt med LSK Kvinner FK.

- Ryoko Takara er i utgangspunktet back, men kan også spille kant på midtbanen. Hos oss er hun veldig aktuell for kantrollen på midtbanen, legger Hege Riise til.

Så langt vi har kunnet sjekke blir Ryoko Takara den første japanske spilleren i Toppserien noen gang. Japansk kvinnefotball har som kjent de siste årene hatt en eventyrlig framgang og kan vise til resultater som andre land, inkludert Norge, bare kan drømme om. Japan ble verdensmestere i 2011, tok sølvmedalje i London-OL 2012 og  var igjen VM-finalist i 2015. Japan var i desember 2016 rangert av FIFA på syvende plass, foran sterke nasjoner som Brasil og Sverige, men godt bak USA og Tyskland.

Hege Riise har selv en fortid som klubbspiller i Japen, spilte for Nikko Securities Dream Ladies midt på 90-tallet, og gleder seg nå til å ta i mot sin nye spiller.

- Vi håper å kunne integrere henne inn i vårt lag og vårt spillessystem fortest mulig, men en spiller som kommer fra en annen fotballkultur vil alltid ha noe nytt og positivt å tilføre oss, avslutter Hege Riise.

Fakta om Ryoko Takara

Alder: 26 år (blir 27 år 9. april)

Hjemsted: Okinawa

Tidligere klubber: Vegalta Sendai Ladies og Kobe Leonessa

Landslag: 3 A-landskamper for Japan.


Vis alle nyheter