Share/Save/Bookmark

Hardt straffet av City

  09.11.2017 Kl. 22:30  
(Emilie Haavi og de andre LSK-jentene jobbet og løp, men kom til kort mot Manchester City i dagens Champions League-kamp på Åråsen. Foto: Bjørn Hytjanstrop)

LSK Kvinner gikk på sitt største hjemmetap noensinne, da Manchester City vant 5-0 på Åråsen.

- I Toppserien slipper man unna med en eller annen feil, men på dette nivået i Champions League blir man hardt straffet for den minste feil man gjør, og i dag gjorde vi noen grusomme enkle feil. Ja, vi taper for et bedre lag, ingen tvil om det, men vi taper også på grunn av vår egen passivitet og ubesluttsomhet, fortalte keeper Cecilie Fiskerstrand, som fikk en vanskelig dag på jobben.

LSK Kvinner åpnet friskt og var det førende laget i de første ti minuttene av kampen. Hjemmelaget sto høyt, var aggressive og truet Citys mål. Nærmest kom Guro Reiten, da hun brøt høyt oppe i banen og slo en gjennombruddspasning i retning av Synne Skinnes Hansen.  Men etter denne korte offensiven tok Manchester City fullstendig over kampen, og det var ikke ufortjent at engelskmennene midtveis i omgangen tok ledelsen ved Demi Stokes.

- Vi ble rett og slett spilt lave, og klarte ikke å pushe ut laget slik vi skal. Vi var også for slurvete i våre oppspill og ga bort ballen alt for lett. Dermed måtte vi stå imot det ene angrepet etter det andre. I en lang periode hadde vi mer enn nok med å forsvare oss, men var også litt uheldige da City øket sin ledelse før pause på et straffespark, la Cecilie til.

Anja Sønstevold var uheldig i sin inngripen mot Citys Jane Ross innenfor vår 16-meter, men den franske dommer en var ikke tvil og pekte på krittmerket. Cecilie Fiskerstrand gikk riktig vei, men straffesparket til Isobel Christiansen var for velplassert og føk inn i hjørnet.

LSK Kvinner hevet seg noe i begynnelsen av andre omgang. Marte Berget hadde et godt forsøk, da hun tverrvendte innenfor boksen til City, men skuddforsøket ble dessverre blokkert. Guro Reiten prøvde å drive LSK Kvinner framover og var flink til å brette ut spillet til kantspillerne Emilie Haavi og Synne Skinnes Hansen, men vi kom sjelden til de helt gode sjansene. Det gjorde derimot gjestene. Etter en svak klarering i vårt forsvar kunne innbytter Claire Emslie curle ballen vakkert inn i hjørnet. 3-0 til bortelaget og kampen var punktert.

I tillegg ble hele Champions League-eventyret til et eneste stort mareritt mot slutten av andre omgang, da Jane Ross fikk lov til å stå umarkert foran vårt mål og heade inn ytterligere to mål.

- Fem mål i sekken. Utrolig surt, men City var gode i dag. Ballsikre, har et langt høyere tempo i sitt spill enn det vi har. En tydelig spillestill. Duellsterke spillere som gjorde at vi rett og slett ble hekta av over hele banen.  Når vi i tillegg ikke klarte å holde på ballen, ba vi om juling. Vi klarte vel aldri å omstille oss i denne kampen, men hadde nesten hele tiden et alt for stort strekk mellom lagdelene, mente lagkaptein Ingrid Moe Wold. 

- Ingen god kamp av oss. Vi måtte bruke mye krefter på å reparere egne feil, og ikke minst på å jage etter ball. For min egen del ble det nok en ny rekord i løping uten ball. Aldri moro å jobbe så mye uten å det til, men noen ganger blir det bare slik, når man møter et bedre lag, uttalte Marte Berget etter kampen.

- Utrolig skuffa og samtidig er jeg litt flau. Vi klarte aldri å sette press på deres ballførere, men ble løpende imellom og tillegg falt vi alt for mye tilbake på banen og ble liggende lavt. I perioder sto vi bra defensivt og jobbet godt, men 0-5 er selvfølgelig stygge sifre og vi kan ikke være fornøyde med vår egen innsats i dag, mente Anja Sønstevold.


Kampfakta

Åråsen stadion: LSK Kvinner - Manchester City 0 - 5 (0 - 2)

Mål:
0-1 Demi Stokes (26.')
0-2 Isobel Christiansen (40.')
0-3 Claire Emslie (69.')
0-4 Jane Ross (74.')
0-5 Jane Ross (78')

Gult kort:
Isobel Christiansen (6.'). Manchester City.

Dommer: 
Stephanie Frappart, Frankrike. 

Tilskuere: 1226.

LSK Kvinner (4-5-1): Cecilie Fiskerstrand - Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold -  Synne Skinnes Hansen (Silje Blakstad fra 72.), Isabell Bachor, Ingrid Marie Spord, Guro Reiten, Emilie Haavi (Sophie Haug fra 88.) - Marte Berget (Ingrid Kvernvolden fra 72.).

Vis alle nyheter