Share/Save/Bookmark

Grand og kanskje ikke fullt så Grand

  24.06.2018 Kl. 23:27  


 Skrevet av hjelpetrener Anna Collett


Hva betyr ordet Grand? Grand Prix, Grand Slam, Grand Marnier, Ariana Grande (!) og Grand Bodø. Alle er store, det er det det betyr. (Ariana Grande er faktisk bitteliten, men ganske stor allikevel).

Det Grand Bodø laget som kom til oss i hallen for vår første seriekamp hjemme på 7 (!) uker hadde gjort hjemmeleksene sine. De visste hva de ville og de visste hvordan de skulle gjøre det. I fjor klarte vi å strekke de ut mye mer, fikk fristet dem opp i banen i mye større grad enn denne gangen. Det endte med en 9-1 seier til oss i 2017. Nå lå de ultralavt og satset på kontringer om det skulle åpne seg muligheten for det. For å ta en hyggelig sammenligning fra VM, så spilte Grand som Sverige, mens vi spilte som Tyskland. Og da ender det som det gjerne gjør – Tyskland vinner til slutt…

Dette var dagen da målene merkelig nok var litt for lave. Ikke scoringene, målene. Det var som om alle hos oss hadde kneppet skoene ett lite hakk for lavt slik at mange langskudd føk over tverra og ut. Det var en litt sånn dag, rett og slett. Andre dager blåser vi inn mål fra alle mulige vinkler og i alle mulige slags former. At vi klarte å få puttet nok mål til å notere enda en seier er det eneste som betyr noe. Jentene gav aldri opp – malte på og er nå kun en kamp unna ferie. Ørn borte til lørdag gleder vi oss Grand til. Vi har en liten sak å hevne fra i fjor.

 

Kampfakta: LSK Kvinner – Grand Bodø 2-0 (1-0). Tilskuere: 170. LSK Kvinner: Cecilie Fiskestrand (Ida Norstrøm i det 85. min.) – Emilie Woldvik, Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Isabell Bachor, Ingrid Syrstad Engen – Synne Skinnes Hansen (Ingrid Kvernvolden i det 59. min.), Guro Reiten, Emilie Haavi – Sophie Roman Haug (Juliette Kemppi i det 85. min.).

Slik kom målene:

1-0, 43. min.: Selvmål. Grand var tette mellom backspillerne, så vi slet litt med å finne lommene til å stikke gjennom i bakrom. Wollis fant Synne mens hun var på vei i bakken (Synne tok over ballen på vei igjennom), innenfor 16. meteren. Synne dro innover, langs dødlinja, kikket opp og gjorde det eneste rette. Smalt innlegget knallhardt langs bakken rett inn i klynga med folk på vei mot mål. En Grand spiller beinet ballen i eget nett. Som Synne sa – hadde ikke motstanderen truffet ballen så hadde Soph gjort det, hun var nestemann i kø.

2-0, 81. min.: Wollis var tredje sist på begge målene våre i dag. Bra jobba! Wollis spilte opp på en feilvendt Soph (Som hadde to rødkledde motspillere klistret på seg, som gjennom det meste av kampen). Denne gangen gikk Soph i knestående, rett innafor 16. meteren. Men hun var ikke helt ferdig med ballen. Hun fikk på en eller annen måte tuppet ballen gjennom til en Guro som plutselig stod alene med keeper. Guro stoppet opp, ventet ut og løftet over. 2-0. Seier - check!

 


Vis alle nyheter