Share/Save/Bookmark

Godt representert i Portugal

  08.05.2015 Kl. 13:58  

LSK rekrutt var godt representert i UEFA Development Tournament i Portugal 2. - 8.mai med Sophie Romàn Haug (midtbane), Malin Johnsen Brenn (midtstopper), Emilia Ruud (midtbane), Emilie M. Aanes Woldvik (høyre back) og Emilie Raaum Closs (ventre back).  Jentene skulle måle krefter mot Portugal, Italia og Belgia. Det norske laget vant turneringen med to seire og en uavgjort kamp. Våre jenter fikk mye spilletid og var viktige bidragsytere til seieren. Emilia Ruud og Sophie Haug fikk det ærefulle oppdraget med å være lagets kapteiner.

Det skulle bli en målfattig kamp mot vertslandet Portugal hvor Emilie W, Emilia, Sophie og Malin var i startoppstillingen. Olaug Tvedten fra Fløya satte kampens eneste mål etter en overgang midt i første omgang; en veldig god prestasjon av henne. Landslagstrener Tyriberget var fornøyd med tre poeng, men mente at det var en del å hente særlig på det offensive spillet. Våre jenter klarte seg veldig bra. Emilia var mye involvert i spillet fra sin midtbaneposisjon. Sophie utmerket seg og ble trukket fram av Tyriberget og co som lagets beste spiller. Midtstopperne ble også fremhevet som spesielt gode, hvor Malin var en av disse to. Hun leste spillet veldig godt og slapp ikke Portugal til særlige målsjanser. Emilie W. startet veldig bra på sin høyre backposisjon, men ble dessverre skadet etter 37 minutter og var ute resten av turneringen.

Dagen etter sto Italia på motsatt banehalvdel. De hadde slått Belgia 2-0, så det var stor spenning knyttet til denne kampen. Av LSK jentene var det Sophie og Emilie RC som startet kampen, men Emilia og Malin ble byttet inn underveis. Laget hever seg spillermessig fra oppgjøret mot Portugal og fikk til mange fine kombinasjoner. Jentene lå under etter at Italia scoret på straffespark, men snudde resultatet til 2-1 og seier. På to kamper var det fortsatt ikke sluppet inn spillermål, så det defensive spillet satt godt. Emilie RC spilte en god kamp ved å være mye involvert både defensivt og offensivt.

Siste motstander var Belgia. Dette ble en utrolig spennende kamp å overvære, da spillet bølget frem og tilbake. Våre fire resterende jenter var alle på banen i dette oppgjøret. Belgia scoret først og satte de norske jentene under press. En soloprestasjon av Camilla Linberg fra Stabæk laget balanse i regnskapet og sørget for uavgjort resultat. Sophie ble for andre gang fullt fortjent kåret til banens beste.

For å trene på å prestere under press, var det en regel om at ved uavgjort resultat ble det gjennomført en straffesparkkonkurranse-hvor vinneren fikk ett poeng. Belgia vant 5-4, men klarte ikke å ta igjen våre Norges syv poeng. Av LSK spillerne var det Sophie og Emilia som ble lagets straffeskyttere, noe begge taklet fint og kvitterte med hver sin scoring.

Dette var en fin turnering som ga god internasjonal erfaring for våre fem rekruttspillere. Moro å se at lagånden også har blitt så god, det har betydning for prestasjonene på banen.

 


Vis alle nyheter