Share/Save/Bookmark

Full jubel for videre spill i Champions League

  11.10.2017 Kl. 22:14  
(Stor jubel for videre spill i Champions League. Øverst i haugen, Isbell Bachor som klinte til med en drømmescoring mot Brøndby. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

LSK Kvinner er videre i Champions League etter seier 3-1 borte mot Brøndby.


På Brøndby stadion leverte LSK Kvinner et skoleeksempel på hvordan man skal spille en bortekamp mot en jevnbyrdig internasjonal motstander. Hovedtrener Hege Riise og hennes team hadde etter en grundig gjennomgang av Brøndby valgt å forkaste LSK Kvinners tradisjonelle 4-2-3-1 formasjon og prioriterte heller det defensive arbeidet på LSKs egen banehalvdel. LSK Kvinners nykomponerte 4-5-1 oppstilling nøytraliserte og lamslo et ballbesittende hjemmelag som trillet og trillet ball, men sjeldent kom til gode avslutninger. En gedigen taktisk triumf som sikret videre avansement i Champions League.

- i første omgang var vi kompakte. Vi tettet rommene og fikk etter hvert et solid tak på midtbanen. Jentene jobbet for hverandre og var gode i sikringsspillet. Bommet en, kom en lagkamerat og hjalp deg. Rett og slett en solid lagprestasjon som jeg er utrolig stolt av. I dag var jentene solide og dønn lojale til kampplanen, fortalte hovedtrener Hege Riise.

Kampen startet likevel med at Brøndby traff tverliggeren med et brak allerede i åpningsminuttene, men knappe fire minutter senere svarte LSK Kvinner, da Marte Berget fanget opp et dårlig skudd fra Isabell Bachor innenfor 16-meteren.  I beste "goalgetterstil" svingte Marte seg rundt og sendte ballen forbi en utspilt keeper og inn i hjørnet. LSK Kvinner hadde fått hull på byllen og sikret seg et særdeles viktig bortemål.

Brøndby beholdt initiativet i kampen, men i LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand møtte danskene veggen. Det lille som kom i gjennom midtveis omgangen tok vår siste skanse seg av. Effektivt som enkelt. LSK Kvinner fikk etter hvert også løftet sitt eget spill framover på banen og kom til enkelte gode avslutninger. 

LSKs første mål kom kanskje etter en halv-dårlig treff av Isabell Bachor, men den kanonkula vår tyske midtbanespiller sendte av gårde midtveis i omgangen var det ingenting å si på. Fra ca. 16-17 meter og på hel-volley limte Bachor ballen opp mot vinkelen. Nydelig, vakkert og elegant. En kandidat til årets mål i LSK-leiren.  LSK sto på og Anja Sønstevold traff nesten like vakkert som Isabell Bachor, men ballen dundret inn i tverrliggeren og spratt på utsiden av målet. Noen få centimetere mot høyre og vi hadde fått drømmemål nummer to.

Hjemmelaget ga seg ikke uten sverdslag. To ganger før pause var Brøndby ytterst nær redusering. I det 34. spilleminutt spilte Brøndby seg helt fram til vår keeper, men Cecilie rykket ut og fikk ballen i kroppen. Nok en mesterlig inngripen av en av banens beste spillere. Like før pausehvilen ble Anna Westerlund overrasket av et innlegg og puttet nesten ballen i eget mål. 

Andre omgang startet ikke uventet med at hjemmelaget jaget en redusering. Den kom også, på en corner hvor vår keeper trolig ble hindret. I alle fall protesterte Cecilie Fiskerstrand voldsomt på den greske dommerens avgjørelse. Heldigvis brakte Emilie Haavi balanse i regnskapet igjen, knappe fem minutter etter Brøndbys scoring.  En ny drømmescoring av LSKs kantspiller. Fra drøye 40 meter løftet hun ballen over keeperen og inn i det tomme buret.

- Bente Nordby (LSKs keepertrener) hadde bedt meg om å legge ekstra godt merke til Brøndbys keeper. Hun var dristig og tok sjanser, flere ganger var hun langt utenfor sitt eget felt.  Da jeg fikk tak ballen inne på Brøndbys halvdel tvilte jeg ikke ett eneste sekund, men sendte ballen i en høy bue over henne. Hvor deilig det var å se den ballen gå i mål? Vanvittig deilig, uttalte en strålende fornøyd Emilie Haavi etter kampen, som med sin scoring punkterte kampen. Synne Skinnes Hansen hadde muligheten til å øke vår ledelse, men alene med keeper blåste hun ballen over mål, men hvem bryr seg om slike bagateller i kveld. Vi er videre i Champions League.


Kampfakta
Brøndby stadion: Brøndby - LSK Kvinner 

Mål:
0-1 Marte Berget (8.')
0-2 Isabell Bachor (21.')
1-2 Stine Larsen (61.')
1-3 Emile Haavi (66.')

Gult kort:
Anna Westerlund (51.), LSK Kvinner
Emilie Haavi (64.'), LSK Kvinner
Emma Pennsäter (67.'), Brøndby
Stine Larsen (80.'), Brøndby


Dommer: Eleni Lampadariou, Hellas. 
Tilskuere: 1336
 
LSK Kvinner (4-5-1): Cecilie Fiskerstrand -  Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold - Synne Skinnes Hansen (Silje Blakstad fra 86.), Isabell Bachor, Ingrid Marie Spord, Guro Reiten, Emilie Haavi (Ingrid Kvernvolden fra 86.) - Marte Berget (Sophie Haug fra 79.).

Trekningen til neste runde i Champions League er førstkommende mandag 16. oktober.

Vis alle nyheter