Share/Save/Bookmark

Framgang tross tap

  16.11.2017 Kl. 23:02  
(Guro Reiten og de andre LSK-jentene viste stor framgang i bortekampen mot Manchester City, men måtte dessverre tåle et nytt tap mot det engelske storlaget. Foto: Bjørn Hytjanstorp).


LSK Kvinner leverte en langt bedre bortekamp mot Manchester City enn hva laget fikk til på Åråsen.

- Klar framgang til tross for vi igjen gikk på et tap mot Manchester City. Vi leverte en langt bedre prestasjon i dag enn hva vi gjorde på Åråsen i forrige uke. Vi sitter derfor igjen med en langt bedre følelse og kan reise hjem med hodet hevet, mente hovedtrener Hege Riise.

- Likevel, vi har mye vi skal jobbe med og forbedre for å komme opp på Citys nivå. Vi må blant annet kunne forflytte oss hurtigere som lag, og ikke minst ha et hurtigere tempo i pasningsspillet vårt. Bakover på banen må vi bli stødigere i vårt defensive arbeidet, men jeg tar også med meg flere positive detaljer fra denne kampen. I dag fikk vi til et kontringsspill som også resulterte i et mål, la Hege til.

- Jeg skulle bare ønske at vi møtte motstandere som City langt oftere, igjen ser vi hvor viktig det er at disse kampene kommer jevnlig. Dessverre har vi brukt hjemmekampene i Champions League til å finne ut hvilket nivå de andre lagene ligger på, men da har vi også fått en klar referanse og kommet langt sterke tilbake i bortekampene, avsluttet Hege.

LSK Kvinner åpnet optimistisk i bortekampen mot Manchester City og viste helhjertet at de ville rette opp inntrykket fra den svake prestasjon på Åråsen for nøyaktig en uke siden. Emile Haavi kom til en stor mulighet etter bare fire minutter, men satte dessverre halv-volleyen høyt over mål. Hjemmelaget tok etter hvert over kommandoen i kampen og vi slet med å demme opp for deres hurtige spill langs kantene. City kom til flere gode sjanser etter innlegg. Særlig Citys kantspiller Demi Stokes var vanskelig å håndtere for vårt forsvar, men vår bakerste skanse sto fram som en levende vegg i første omgang, og det lille Cecilie Fiskerstrand ikke tok fikk hun hjelp av sin reddende engel, Anja Sønstevold.

Midt i City-presset fikk LSK Kvinner til gode kontringer. Synne Skinnes Hansen kom til den første avslutningen, men ble presset såpass mye ut til siden at keeper hadde få problemer med å redde. Forsøk nummer to var det derimot høy klasse over. Guro Reiten fanget ballen på midtbanen, spilte i gjennom til Emilie Haavi som satte på turboen langs venstrekanten og tok med seg ballen helt inn til 16-meteren. Uselvisk la Emilie ballen flatt inn foran mål hvor Marte Berget med en lang fot fikk så vidt pirket ballen forbi keeper og over streken.

- Deilig med mål. Alltid viktig for en spiss å score mål. I dag kom målet også etter en kjempekontring av Guro og Emilie. Vi hadde også flere gode sjanser, to, tre kontringer. Synne traff tverrliggeren. Emilie med et godt forsøk på frispark. Så vi kunne kanskje ha fått med oss noe mer, men City vant likevel fortjent. Med det ganske så håpløse utgangspunktet vi hadde før dette oppgjøret synes jeg vi presterer bra og gjør nok en god bortekamp, mente vår målscorer Marte Berget.

City kom noe ut av rytmen etter vår scoring, men det tok ikke lang tid før hjemmelaget hadde ristet av seg sjokket og pøste på mot vårt mål, men LSK Kvinner sto tappert i mot og red av stormen. En av våre få sjanser etter scoringen kom da Guro Reiten fra 17-18 meter prøvde å curle ballen opp i vinkelen, dessverre gikk forsøket halvmeteren utenfor.

Andre omgang startet på verst tenkelige måte. City utlignet allerede etter knappe minuttet etter pausehvilen, da hjemmelagets store stjerne Isobel Christiansen fikk stå helt alene med vår keeper. 

Noen få minutter senere ble ikke fotball så veldig viktig lenger, da hjemmelagets Megan Campbell ble båret av banen med noe som så ut som en stygg skade. Etter at kampen kom i gang igjen fortsatte City å presse på, men Synne Skinnes Hansen fikk en stor mulighet, da returen fra en corner havnet rett i beina hennes. Overrasket og trolig litt overrumplet fikk Synne ikke til all verdens treff og Citys keeper rakk å få opp hendene slik at ballen gikk i tverrliggeren. 

Men "boxplay" var en av de største forskjellene på disse to lagene i kveld. City var rett og slett best i begge ender av banen. Noe som kom så alt for godt til syne, da hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter 73 minutter.  På et godt innlegg foran mål kunne Nikita Parris enkelt bredside ballen i mål.  City kjørte på i sluttminuttene og ville helt klart punktere kampen, men bort sett fra en "cornerbonanza", vi kom til 13 stykker alt i alt  for hjemmelaget, så endte kampen med ettmålstap for LSK Kvinner.

- Kjipt. Alltis kjipt å tape, men vi gjør en god kamp mot et av Europas beste lag. En fin måte å avslutte sesongen på, mente Ingrid Kvernvolden. 

Kampfakta

Academy Stadium: Manchester City - LSK Kvinner 2 - 1 (0 - 1)

Mål:
0-1 Marte Berget (17.')
1-1 Isobel Christiansen (46.')
2-1 Nikita Parris (73.')

Gult kort:
Isobel Christiansen (79.')
Nikita Parris (94.')

Dommer: Olga Zadinova, Tsjekkia.

LSK Kvinner (4-3-3): Cecilie Fiskerstrand -  Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Brenn, Anja Sønstevold - Guro Reiten (Sophie Haug fra 85.), Inrgrid Marie Spord (Ryoo Takara fra 79.), Isabell Bachor -  Synne Skinnes Hansen, Marte Berget (Ingrid Kvernvolden fra 70.), Emilie Haavi. 

Olga Zadinová.

Vis alle nyheter