Share/Save/Bookmark

Før Sandviken: Ingrid Marie tilbake på gamle trakter

  25.05.2017 Kl. 13:54  

(En meget spesiell bortekamp for Ingrid Marie Spord, når LSK Kvinner møter Sandviken på Varden Amfi i Fyllingsdalen. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)


Oppgjøret mellom Sandviken og LSK Kvinner spilles på Varden Amfi i Fyllingsdalen, Ingrid Marie Spords tidligere hjemmebane.

Sandvikens vanlige hjemmebane, Stemmenyren, er som kjent under oppussing. Lørdagens seriekamp er derfor flyttet ut til Varden Amfi i Fyllingsdalen. For vår midtbanespiller Ingrid Marie Spord blir dette en meget spesiell opplevelse.

- Jeg startet min fotballkarriere nettopp i Fyllingen og slet ut mine første par med fotballsko på Varden. For meg blir dette som en nostalgisk tur tilbake til barndommen. Det blir veldig spesielt, men jeg gleder meg voldsomt. I tillegg til å spille kamp på min gamle, gode hjemmebane skal vi også møte Sandviken, en annen av mine tidligere klubber i Bergen, innrømmer Ingrid Marie som minnes tiden i Fyllingen med stor glede.

- Det er her jeg la grunnlaget. Jeg har mye å takke Torstein Pedersen og Lars Ove Moen, mine gamle trenere i Fyllingen for.  Jeg fikk meget god oppfølging i Fyllingen, noe som har betydd mye for min utvikling som fotballspiller, forteller Ingrid Marie som var i Fyllingen til og med 2010-sesongen før hun tok steget bort fra hjemplassen og moderklubben.

- Fyllingen spilte på den tiden i 4. divisjon minnes jeg å huske.  Jeg hadde et sterkt ønske om å utvikle meg videre så jeg valgte å spille både for Voss og Åsane før jeg havnet i Sandviken i 2013 og fikk min debut i Toppserien, forteller Ingrid Marie som kanskje kunne ha møtt en enklere motstander i sin debutkamp.  På den andre banehalvdelen sto LSK Kvinner.

- Det var stort å debutere. Jeg husker ikke så mye fra selve kampen utenom at jeg kom inn som reserve mot slutten av andre omgang og at LSK var fryktelige gode og vant vel med hele 5-0, legger Ingrid Marie til.

Sommeren 2016 hentet LSK Kvinner Ingrid Marie Spord for å styrke lagets midtbane. Noe som ble starten på en kometkarriere for bergenseren. Seriemester med LSK Kvinner samme år. Scoret sitt første mål for LSK Kvinner og ble samtidig matchvinner mot PSG i Champions League-kampen på Åråsen.  Debuterte på landslaget i mars 2017 og er nå høyaktuell for EM-troppen til landslagstrener Martin Sjögren.

- Det har gått langt fortere enn forventet. Målet var jo først og fremst å ta en plass i LSKs startellever for så på sikt være med å kjempe om en plass på landslaget, men under ledelse av Monica Knudsen og Hege Riise har utviklingen kommet raskt. I tillegg har jeg også hatt fordelen av å spille sammen med noen av Toppseriens aller beste spillere, sier Ingrid Marie som forventer en tøff og hard batalje i lørdagens seriekamp mot Sandviken.

- Sandviken er et hardtarbeidende lag som tar duellene og aldri gir motstanderen ro. Laget er godt defensivt organisert og slipper nesten ikke inn mål. I mine øyne er Sandviken langt bedre enn hva den aktuelle tabellsituasjonen tilsier, mener Ingrid Marie Spord.  Sandviken er etter fem seriekamper nest sist på tabellen med fattige to poeng etter å ha spilt uavgjort mot Medkila og Trondheims-Ørn i de to første serierundene.  De har deretter tre strake ettmålstap før kampen mot LSK Kvinner.

- Fordelen denne gangen er at vi møter Sandviken på Varden Amfi og ikke på Stemmemyren. Varden er en langt større bane og gir oss muligheten til å brette ut vårt eget spill og utnytte kantene. Vi kan med andre ord spille slik vi  er vant med å spille hjemme i LSK-hallen, avslutter Ingrid Marie Spord.

LSK Kvinner reiser til Bergen med nesten full spillertropp. I skrivende stund er det bare Ida Fjordbakk som må stå over kampen grunnet skade.

 

Lørdag 27. mai. Sandviken – LSK Kvinner. Varden Amfi kl. 15:00. 


Vis alle nyheter