Share/Save/Bookmark

Før Røa og fotballens festdag

  15.05.2017 Kl. 12:14  

(En ny duell mot Røa venter Anja Sønstevold og de andre LSK-jentene i morgendagens bortekamp. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

LSK Kvinner reiser til Oslo vest og møter Røa på fotballens festdag.

- Vi gleder oss veldig til denne kampen. 16. mai. Fotballens festdag og vi møter rivalen Røa. Det kan nesten ikke bli bedre. Kampene mot Røa er alltid intense. Det er høy temperatur og mye nerve. Skulle gjerne ha hatt flere slike kamper i løpet av sesongen, forteller hovedtrener Hege Riise som ikke legger alt for stor vekt på fjorårets gode statistikk mot Røa. LSK Kvinner vant som kjent begge seriekampene i 2016 og ikke minst, cupfinalen mot Røa i Telenor Arena. Tilsvarende oppgjør i fjor endte sågar med seier 6-0 til LSK Kvinner. Vår største seier mot Røa noensinne etter to mål av Emile Haavi og Isabell Herlovsen samt ett mål hver av Lene Mykjåland og Marita Skammelsrud Lund.

- Joda, vi hadde et godt tak på Røa i forrige sesong, men vi fikk oss en vekkerklokke i treningskampen på La Manga tidligere i år. Da var Røa best og vant fortjent 1-0, legger Hege Riise som sammen med sitt trenerteam har brukt mye tid på å analysere lørdagens hjemmekamp mot Medkila.

- Vi fokuserer på det positive. Mot Medkila dominerte vi stort nesten hele kampen i gjennom. Vi var tålmodige og lot oss ikke stresse. Vi flyttet oss godt i sideledd og har vel kun ett balltap av betydning i løpet av 90 minutter.  Likevel må vi opp et hakk eller to, når vi møter Røa.  Særlig pasningstempoet vårt må bli høyere og vi må bli flinkere til å variere angrepsspillet vårt og true motstanderens bakrom oftere.

LSK Kvinner rapporterer at alle i spillertroppen er tilgjengelig til kamp. Keeper Cecilie Fiskerstrand måtte kaste inn håndkleet like før hjemmekampen mot Medkila grunnet mageproblemer. Ida Fjordbakk fikk seg en på nesa bokstavelig talt i midtukekampen for rekruttlaget, men var tilbake, da LSK Kvinner2 søndag valset over Frigg ute på kunstgressbanen. Begge to er med i troppen mot Røa.

Vi hentet som kjent Synne Skinnes Hansen nettopp fra Røa før denne sesongen. Røa må i år også klare seg uten to av sine største profiler, både keeper Silje Vesterbekkmo og bautaen Hedda Strand Gardsjord har lagt fotballskoene på hylla. Inn har Røa fått målmaskinen Lisa-Marie Karlseng Utland fra Trondheims-Ørn og amerikanske Shade Pratt fra Portland Thorns. Shade Pratt er også spilleren som ble matchvinner på La Manga i Røas 1-0 seier mot oss.

Kampen dømmes  av Emilie Rodahl Dokset fra Bækkelaget.  

Tirsdag 16. mai. Røa - LSK Kvinner, Røa kunstgress kl.18:00.


Vis alle nyheter