Share/Save/Bookmark

Før mestermøtet med Linköpings FC

  24.03.2017 Kl. 09:52  
(Tunga rett i munn og full "skjerpings", når Isabell Bachor og LSK Kvinner i morgen møter Linköpings FC på Valhalla IP i Gøteborg. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.)

LSK Kvinner møter i morgen de svenske mesterne Linköpings FC på nøytral bane i Gøteborg.

Det er duket for et rent mestermøte, når LSK Kvinner i morgen møter Linköpings FC på nøytral bane I Gøteborg. LSK Kvinner har aldri tidligere møtt fjorårets svenske mestere, men hovedtrener Hege Riise og hennes trenerteam har kartlagt morgendagens motstander grundig og vet hva som venter oss.

- Det er bare å spenne på seg sikkerhetsbeltet. For dette kommer til å gå unna, forteller hun. Hege Riise er nettopp ferdig med videoanalysen av cupkampen mellom Linköping og KIF Örebro, og hun legger ikke skjul på at hun har blitt imponert over det svenske laget. Linköping vant cupkampen 3-0 etter to scoringer av Lina Hurtig og ett av Marija Banusic.

- Linköping holder et meget høyt nivå. Det er rett og slett god Champions League-klasse over svenskene. Ballsikre, flinke til å kommer på hurtige overganger og en dønn solid organisering. Jeg gleder meg til utfordringen, legger Hege Riise til.

Linköping som har blitt svenske seriemestere to ganger og vunnet den svenske cupen fem ganger har klassespillere på nesten enhver posisjon. Laget har også en god miks av svenske og utenlandske spillere. Kristine Minde kjenner vi godt til fra før av. Det samme med danskene Pernille Harder, Janni Arnth, Maja Kildemoes og Johanna Rasmussen. Videre har Linköping også portugisiske Claudia Neto i sin spillerstall.  Av de svenske spillerne nevner vi Jessica Samuelsson, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson, Lina Hurtig og Marija Banusic som alle har A-landskamper for sitt hjemland.

- Vi må være ekstremt fokuserte i samtlige 90 minutter. Det nytter ikke å sluntre unna i noen minutter og miste konsentrasjonen slik vi gjorde i kampen borte mot Chelsea. Vi må stå opp og ta alle dueller i vårt eget forsvarsspill, mener Hege Riise som ser for seg et kampbilde hvor LSK Kvinner blir den forsvarende part.

- Vi håper å få til etablert angrepsspill, selvfølgelig, men regner med at vi må utnytte de få overgangene vi får, og utnytte de maksimalt, avslutter hun.

LSK Kvinner får ikke med Marte Berget eller japanske Ryoko Takara til denne kampen. Silje Blakstad er også usikker, fikk en ny kjenning med sin kneskade på treninga denne uka. For å komplementere troppen vil rekruttlagets Sara Asakskogen og Hedda Taugaard være med til Sverige.

Lørdag 25. mars. Linköpings FC – LSK Kvinner, kl 15:00 på Valhalla IP, Gøteborg.

 

NB: Støtt Norsk Kvinnefotball vil oppdatere live fra kampen på sin Facebookside. Vi legger ut link til siden på lørdag.


Vis alle nyheter