Share/Save/Bookmark

Før Medkila: Håper på en ny fotballfest

  11.05.2017 Kl. 00:06  

(Full fart framover. Sophie Haug og de andre LSK-spillerne kommer ikke til å holde igjen i hjemmekampen mot Medkila, men håper de kan skape en ny fotballfest for vårt hjemmepublikum. Foto: Bjørn Hytjanstorp)

LSK Kvinner ønsker å skape en ny fotballfest, når Medkila kommer på besøk førstkommende lørdag. Du er herved invitert!

Med en målforskjell på svimlende 15-2 på de to første hjemmekampene ser Hege Riise ingen grunn til å holde igjen i den kommende kampen mot Medkila. Tvert imot, «Birdsa» slippes fri. Her skal det lages en ny fotballfest.

- Vi skal trykke til fra start og gi gass. Vi ønsker selvfølgelig å gjenskape det gode spillet fra de to første seriekampene i LSK-hallen. Vi ønsker å gå på mål og skape sjanser på løpende bånd, sier Hege Riise som forteller at ingenting kommer av seg selv. Finspillet vi ser i kampene kommer som et resultat av hardt arbeid på treningsfeltet.

- Vi har hele denne våren terpet på detaljer i vårt offensive spill, og ikke minst har vi jobbet med avslutningsferdigheter. Mål og målsjanser kommer ikke av seg selv. Det kommer etter et omhyggelig og grundig arbeid på treningsfeltet. Med andre ord det vi gjør på treninga får vi betalt for i kampene, forteller Hege Riise som på lørdag forventer et kampbildet hvor LSK Kvinner er i førersetet.  

- Medkila har kvaliteter i laget som vi skal være oppmerksomme på. Medkila har også langt større toppserie-erfaring enn Grand Bodø og blir ingen enkel motstander. Likevel, hjemme i LSK-hallen bestemmer vi og vi går for en ny tre-poenger, avslutter Hege Riise.

Medkila har de siste årene vist en sjelden stayerevne i norsk toppfotball, både i 2015 og i 2016 berget nordlendingene plassen gjennom kvalifiseringsspill. Det er mye som tyder på at Medkila nok en gang må kjempe med ryggen mot veggen. Medkila har kun sanket inn ett poeng i løpet av sine første tre seriekamper, harstadværingene spilte uavgjort i åpningskampen hjemme mot Sandviken. I løpet av overgangsvinduet har Medkila mistet et helt lag, 11 spillere, og må bygge opp alt fra nytt av.  Spillerflukten har også kommet oss til gode. Midtstopper Ida Fjordbakk kom som kjent til LSK Kvinner nettopp fra Medkila. Ann Marie Dovland har lagt opp. Katrine Winnem Jørgensen har gått til Røa. Cesilie Andreassen til Trondheims-Ørn for å nevne noen andre.

LSK Kvinner har i seriesammenheng aldri avgitt ett eneste poeng mot Medkila. De ti tidligere oppgjørene i Toppserien har alle endte med seier til LSK-Kvinner. Målforskjellen taler også sitt tydelige språk, 39-5 i LSKs favør forteller at harstadværingene står foran litt av en oppgave. Tilsvarende oppgjør i fjor endte med seier 4-0 til LSK Kvinner. Alle målene scoret av Isabell Herlovsen. LSK Kvinners største seier mot Medkila kom på hjemmebane i 2014. Den gangen vant LSK 6-0.

Hege Riise rapporterer at nesten hele spillertroppen er fit for fight. Kun Marte Berget og Ida Fjordbakk må klareres inn mot kampstart. Marte ble syk tidligere i uka, mens Ida Fjordbakk fikk seg en skikkelig trøkk over nesebeinet i rekruttkampen mot Kolbotn2. Skal inn til en ny legesjekk i morgen fredag, men kjenner vi Ida rett vil hun mer enn gjerne møte tidligere lagvenninner til kamp.

Kampen dømmes av Marte Sørø fra Molde FK.

Lørdag 13. mai. LSK Kvinner – Medkila, LSK-hallen kl.17:00.


Vis alle nyheter