Share/Save/Bookmark

Før Kolbotn: LSK Kvinners offisielle kamp nummer 200

  02.06.2017 Kl. 17:19  

(Bli med på kamp nummer 200 oppfordrer Isabell Bachor, Ingrid Moe Wold, Sophie Haug, Guro Reiten og Anja Sønstevold. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Oppgjøret mot Kolbotn blir LSK Kvinners offisielle kamp nummer 200 etter overgangen fra Team Strømmen.

LSK Kvinner skriver i morgen et nytt kapittel i klubbens stolte historie, da offisiell kamp nummer 200 gjennomføres. Mye har skjedd siden den aller første seriekampen borte mot Kattem i april 2010. På drøye syv sesonger har LSK Kvinner spilt 161 seriekamper, 30 cupkamper og 8 kamper i Champions League. For ikke å glemme at klubben har kjempet seg til 4 seriegull og 3 kongepokaler i NM.

En spiller har vært med på nesten samtlige av disse kampene. Før kampen mot Kolbotn står lagkaptein Ingrid Moe Wold bokført med 197 offisielle kamper for LSK Kvinner, men på spørsmålet om hvilke kamper hun husker best, må hun tenke seg litt om.

- Oi, det var ikke lett. Det er jo et stort hav av gode minner, men skal jeg trekke fram noen enkeltkamper må det bli seriefinalen hjemme mot Stabæk i 2014, da vi avgjorde gullkampen til vår fordel. I tillegg var det TV-kamp og stinn brakke i LSK-hallen. Og så har vi kampen mot PSG på Åråsen. For en kveld. Kanskje den beste opplevelsen jeg noen gang har hatt på en fotballbane. Vi snudde kampen og slo et av Europas aller beste lag, forteller lagkaptein Ingrid Moe Wold som har en oppfordring til alle som er glade i LSK Kvinner.

- Kom til LSK-hallen i morgen og bli med på en ny fotballfest. Det er gratis inngang. Hovedsponsor DNB betaler billetten. Vi lover at vi skal gjøre vårt ute på banen og går selvfølgelig for tre nye poeng, avslutter Ingrid Moe Wold.

For Hege Riise og hennes trenerteam ser situasjonen noe lysere ut enn for bare en uke siden. Marte Berget deltok på fredagens trening og kan være aktuell til kampen mot Kolbotn. Synne Skinnes Hansen er på bedringens vei. Kun Ida Fjordbakk er fortsatt ute med skade.

Kolbotn er faktisk det laget som sist slo LSK Kvinner i Toppserien, og ikke bare det, men påførte oss det største hjemmetapet noen sinne, da de vant 4-0 i LSK-hallen i november 2015. Noe Hege Riise ikke minnes med glede.

- En kamp jeg helst vil glemme. Det var direkte flaut. Vi skulle avslutte seriesesongen med stil, men gikk på en skikkelig smell. Det er lett å være etterpåklok, men vi hadde et for stort fokus på Champions League-kampen mot Frankfurt som skulles spilles noen dager senere, forteller Hege Riise som absolutt ikke ønsker et nytt bananskall mot Kolbotn.

- Jeg forventer at vi styrer kampen, går offensivt til verks og dominerer på hjemmebane samtidig som vi nøytraliserer mulighetene for at Kolbotn kan komme på kontringer, legger hun til.

Vi legger til at med seier eller i uavgjort mot Kolbotn vil LSK Kvinner være ubeseiret i 30 Toppseriekamper på rad. Ny klubbrekord.

 

Lørdag 3. juni. LSK Kvinner – Kolbotn, LSK-hallen kl. 15:00.


Vis alle nyheter