Share/Save/Bookmark

Før KIF Örebro. Vi skal angripe

  27.03.2017 Kl. 18:10  

(Synne Skinnes Hansen og de andre LSK-jentene lover friskere takter i morgendagens treningskamp borte mot KIF Örebro. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).


Hovedtrener Hege Riise varsler et langt mer offensivt LSK-lag i morgendagens treningskamp mot KIF Örebro.

LSK Kvinner har gått målløse av banen i de tre siste treningskampene. Dette er ikke godt nok for Hege Riise og hennes trenerteam som varsler et langt mer offensivt LSK-lag i morgendagens treningskamp borte mot KIF Örebro.

- Mot Örebro skal vi være langt mer offensive i vår spillestil. Vi skal rett slett angripe, sier Hege Riise som innrømmer at hun vurderer å starte med to rene spisser i morgendagens kamp. I så fall en formasjonsendring på laget sammenlignet med de siste treningskampene.

- Ut i fra videoanalysen er Örebro en langt mer overkommelig motstander enn Chelsea og Linköping. KIF Örebro fremsto mot Linköping som et hardtarbeidende lag med spillere som har god fysikk og god duellstyrke.  Laget er godt organisering i en 4-5-1 formasjon, men det finnes likevel rom som vi kan utnytte, legger hun til.

Hege Riise forteller videre at det blir gjort minst en forandring i startelleveren.

- Ida Fjordbakk spilte ikke mot Linköping sist og tar svært trolig en plass i midtforsvaret.  Silje Blakstad spilte kun 45 minutter på lørdag og trenger mer kamptrening. Ryoko Takara blir med oss til Sverige. Hun er spilleberettiget til morgendagens kamp, men blir trolig spart, da hun først landet på Gardermoen mandag kveld, avslutter Hege Riise.

KIF Örerbo som i fjor ble nummer åtte i damallsvenskan har mistet hele 10 spillere foran denne sesongen og må i likhet med oss bygge opp et nytt lag. På mange måter blir kampen på Behrn Arena en god målestokk for LSK Kvinner.

Ser vi bort i fra Hanna Terry som har dobbelt statsborgerskap, svensk og amerikansk, består KIF Örebro utelukkende av svenske spillere. De mest kjente for oss er den tidligere Kolbotn-spilleren Fanny Andersson og veteranen Lisa Dahlkvist, sistnevnte har 126 A-landskamper for Sveirge.  A-landskamper for Sverige har også Carola Söberg, Marina Petterson-Engstöm, Hanne Gråhns, Jenny Hjolman og Julia Spetsmark

LSK Kvinner har møtt KIF Örebro to ganger tidligere. Lagene står med en seier hver. Begge kampene har sågar endt med en 2-1 seier til hjemmelaget. I mars 2011 tapte vi på Behrn Arena. Vårt mål ble den gangen scoret av Siri Delviken. Fire år senere, mars 2015, vant vi 2-1 i LSK-hallen etter scoringer av Sherida Spitse og Isabell Herlovsen

Tirsdag 28. mars. KIF Örebro – LSK Kvinner, kl. 16:00 på Behrn Arena, Örebro.

Vi oppdaterer live fra kampen på vår egen Facebook-side.


Vis alle nyheter