Share/Save/Bookmark

Før Fortuna Ålesund: Lene vokter buret

  30.05.2017 Kl. 08:28  

(Lene Lauve står i mål for LSK Kvinner i morgendagens cupkamp borte mot Fortuna Ålesund. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).


Lene Lauve får en ny sjanse mellom stengene i onsdagens cupkamp borte mot Fortuna Ålesund.

Veien til Telenor Arena starter i år på Sunnmøre for LSK Kvinner som møter 2. divisjonslaget Fortuna Ålesund på bortebane. For en spiller blir cupkampen en ny mulighet til å vise seg fram for Hege Riise og hennes trenerteam. Lene Lauve kommer til å vokte LSKs mål, da førstekeeper Cecilie Fiskerstrand er opptatt med eksamen ved Idrettshøgskolen.

- Jeg gleder meg og er ekstremt motivert. Jeg tar imot alle de sjansene jeg får med stor iver og entusiasme, forteller Lene Lauve som innrømmer at hun ikke vet all verden om morgendagens motstander.

- Vi må tenke på dette som en helt vanlig kamp og skal absolutt ikke å undervurdere Fortuna, sier Lene som i treningskampene mot Kolbotn og KIF Örebro samt i seriekampen mot Medkila viste at LSK Kvinner har en solid erstatter for Cecilie Fiskerstrand.

Lene kommer fra en stor keeper-familie.  Hennes bestefar, far og storesøster har alle vært siste skanser for lokale klubber i Telemark, men for Lene begynte keeperkarrieren ved en tilfeldighet for 6 år siden eller rettere sagt grunnet lykkelige omstendigheter hos en tidligere lagvenninne.

- Joda. Kall det gjerne en tilfeldighet, ler Lene.

- Keeperen til Skarphedin ble gravid og da treneren spurte om det var noen som kunne tenke seg å stå i mål, meldte jeg meg frivillig. Har ikke angret ett sekund. I stedet for å spille midtstopper i 2. divisjon er jeg nå med som keeper i stallen til Norges beste klubb, avslutter den blide telemarkingen.

Cecilie Fiskerstrand på sin side skulle mer enn gjerne ha vært med på turen til Sunnmøre og spilt kampen mot sin tidligere klubb.

- Fryktelig dumt. Jeg må innrømme at jeg ble litt lei meg, da jeg oppdaget at jeg går glipp av kampen mot Fortuna. Jeg skulle gjerne ha spilt foran familie, slekt og venner i Ålesund, men likevel unner jeg Lene denne sjansen. Vi keepere holder sammen og bedre lagkompis enn Lene skal du lete lenge etter, forteller Cecilie Fiskerstrand.

Fortuna Ålesund som promoterer seg selv som «verdens minste fotballklubb» ble stiftet i 1991. Klubben er en ren kvinnefotballklubb som spiller sine kamper på Aksla stadion i Ålesund. Keeperne Josefine Ervik, Lill-Yvonne Karlsrud og som nevnt Cecilie Fiskerstrand har alle spilt for Fortuna. Klubben ligger for øyeblikket på en andreplass i 2. divisjon avdeling 6, to poeng bak Molde, men med en kamp mer spilt. Fortuna tok seg til 2. runde ved å vinne 2-1 borte mot Sunndal.  Laget består stor sett av unge lokale spillere hvor midtbanespilleren Malin Sunde er den mest kjente. Malin spilte EM-semifinale for Norges J17-landslag tidligere denne måneden.   

 

Onsdag 31. mai. Fortuna Ålesund – LSK Kvinner, Aksla stadion kl. 18:30.

Vi kommer til å oppdatere live fra kampen på vår Facebook-side.


Vis alle nyheter