Share/Save/Bookmark

Før Brøndby: Vi har alt å vinne

  09.10.2017 Kl. 00:01  

(Guro Reiten og de andre LSK-jentene satser alt på å score det viktige bortemålet i returkampen mot Brøndby førstkommende onsdag. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Onsdag kveld spiller LSK Kvinner returkampen mot Brøndby i Champions League.

LSK Kvinner har med seg 0-0 i bagasjen, når de reiser til Danmark og Brøndby for å kjempe om et videre avansement i Champions League. Et greit utgangspunkt, men heller ikke noe mer. Lagkaptein Ingrid Moe Wold var derfor ikke helt fornøyd etter oppgjøret på Åråsen i forrige uke og lover friskere takter i returoppgjøret. 

- Målsettingen er klar. Vi reiser til Danmark for å score mål  og sikre oss videre avansement i turneringen. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det. Brøndby er et godt lag, men jeg mener at vi er bedre. Danskene er pasningssikre og langt tryggere med ball enn våre motstandere i Toppserien. Individuelt har spillerne gode tekniske ferdigheter, men samtidig er de langt mindre gjennombruddshissige enn hva vi opplever i vår hjemlige serie. Vi har møtt lag med langt høyere tempo i sitt spill enn hva Brøndby viste på Åråsen. Noe vi kan dra fordel av, mener Ingrid, som likevel tror at danskene vil opptre noe annerledes på Brøndby stadion enn hva vi så i det første oppgjøret.

- Jeg regner med at de vil være langt mer offensive i sin spillestil og gjennom et større ballinnehav prøve å kontrollere kampen.  Vi må derfor spille smart, ligge kompakt i forsvar og ta bedre vare på de overgangene vi får enn hva vi gjorde på Åråsen. Uansett, vi har ingenting å tape. Vi har alt å vinne. Presset ligger på Brøndby, de spiller tross alt på hjemmebane, legger Ingrid Moe til.

- I tillegg er jo 0-0 et langt bedre resultat å ha med seg enn for eksempel 1-1 på grunn av bortemålsregelen, at vi holdt nullen på Åråsen kan vise seg bli helt avgjørende, legger Ingrid Moe Wold til.

Hovedtrener Hege Riise er enig i Ingrids forventninger og uttalelser før det viktige returoppgjøret. Hun synes derimot at det er for tidlig å svare på spørsmålet om hun kommer til å gjøre endringer på laget som spilte uavgjort på Åråsen.

- Vi vurderer våre muligheter helt fram til kampdagen, svarer hun hemmelighetsfullt.


Vi tar med at Brøndby i helga vant 4-1 i seriekampen borte mot Vejle etter mål av Hanna Persson, Louise Winter, Stine Larsen og Maria Hovmark. Stillingen i den danske eliteserien, 3F-ligaen, er dog uendret, da serieleder Fortuna Hjørring også vant sin kamp. Brøndby er fortsatt nummer to i den danske serien.

Kampen streames på mycujoo.tv. Link her. I tillegg oppdaterer vi live på vår egen facebookside.

Onsdag 11. oktober: Brøndby - LSK Kvinner, kl. 18:00 på Brøndby stadion.


Vis alle nyheter