Share/Save/Bookmark

Festfyrverkeri i 45 minutter.

  09.09.2017 Kl. 19:17  
(Fire glade LSK-spillere som sørget for målene i storseieren mot Røa: Marte Berget (fra v.), Emilie Woldvik, Guro Reiten og Sophie Haug. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)


LSK Kvinner vante hele 6-1 etter et festfyrverkeri i andre omgang. 

Nok en jubelkveld i LSK-hallen etter storseieren mot Røa, og gladest  av dem alle var nok venstreback Emilie Woldvik som med et drømmetreff like før kampslutt scoret sitt aller første Toppseriemål. 

- Vanvittig deilig. Jeg kjente at så fort ballen forlot foten at dette var et bra treff. Jeg kom over ballen og fikk styrt den mot hjørnet. Ett av mine flotteste mål noensinne. Utrolig gøy å få til et slikt mål på hjemmebane og utrolig gøy å komme på scoringslista til A-laget, fortalte Emilie Woldvik, som i Anja Sønstevolds fravær også spilte samtlige 90 minutter av dagens kamp. 

- Jeg synes jeg kom brukbart ut av det. Jeg kunne nok ha vært litt mer oppmerksom og bestemt på Røas mål, men hun kom på innsiden av meg og fikk avsluttet. Utover i kampen fikk jeg mer og mer kontroll på deres kantspiller, så jeg er fornøyd, og målet er jo en skikkelig opptur, avsluttet Emilie Woldvik.

I åpningsminuttene av kampene var LSK Kvinner noe avventende og passive i sitt spill. Synne Skinnes Hansen satte ballen i nettveggen etter 7 minutter, mange i LSK-hallen jublet for scoring, men dessverre gikk ballen på feil side av stolpen. Guro Reiten var farlig frampå to ganger, før Røa utnyttet en forsvarsfeil hos oss og tok ledelsen etter 21 minutter ved Rebecka Holum.  Røa beholdt mye av initiativet i første omgang, men LSK Kvinner kjempet seg sakte, men sikkert inn i kampen igjen. Like før pausehvilen fikk Emilie Haavi servert en lekker gjennombruddspasning fra Guro Reiten. Haavi tok med seg ballen videre inn i feltet og ble felt av Røas Ina Skaug. Soleklart straffespark som Guro Reiten ekspederte i mål.

Etter pausehvilen la LSK Kvinner inn turboen og fotballkampen eksploderte.  To raske scoringer tidlig i omgangen, ett av Sophie Haug og ett av Guro Reiten, førte til at vi fikk full kontroll på motstanderen. Sophies mål kom etter et hurtig slått frispark av Ingrid Moe Wold som la ballen ut til Synne Skinnes Hansen. Synne oppfattet at at Sophie var på løp og la ballen inn mot mål. En feilplassert Røa-keeper kunne bare stå og se på, da Sophie headet ballen over henne og i mål. Knappe to minutter senere fanget Guro Reiten opp en retur fra keeper og plasserte ballen enkelt i mål. Kampen var i realiteten over, men LSK-jentene vil ha mer, mye mer.

Marte Berget kom inn midtveis i omgangen, og noe av det første spissen gjorde var jo selvfølgelig å sette ballen i mål. Kanskje ikke etter verdens flotteste forarbeid, inne foran Røas mål spratt ballen fram og tilbake mellom Marte og Ingrid Marie Spord som en flipperkule, men Marte Berget er en goalgetter som vet å utnytte mulighetene som kommer. Minuttet senere dukket ingen andre enn Guro Reiten opp igjen å sørget for sitt andre hattrick i LSK-trøya. Guro utnyttet et slurvete tilbakespill i Røas forsvar. Keeper kom ut, men kunne ikke hindre at vår toppscorer sendte inn sitt 18. seriemål for sesongen.

- Jeg har egentlig ikke vært noen utpreget målscorer tidligere, men jeg satte meg et hårete mål før sesongen uten at jeg turte å fortelle det til noen. Jeg mente at 15 mål kunne være mulig å oppnå i LSK Kvinner. Nå har jeg 18. Så resten som kommer er bare pluss i boka, fortalte Guro Reiten, som var veldig glad for at LSK Kvinner klarte å snu kampen mot Røa.

- I hele første omgang synes jeg vi spiller langt under pari, men etter pausa kjører vi over dem og stopper ikke før vi har satt inn seks mål. Midt i andre omgang tenkte jeg: Hvem i all verden skulle ha trodd at vi har spilt fem kamper på to uker? Det så mer ut som vi kom rett fra et spa-opphold. Uthvilte og fulle av energi. Alle jobbet, alle løp og samtlige i LSK Kvinner viste med kropp og sjel at de vil vinne, la Guro Reiten til.

Vi gratulerer også Anna Westerlund med sin 75. toppseriekamp for LSK Kvinner. Jubilanten selv var beskjeden vedrørende sin egen innsats i dagens kamp, men Anna sto nok en gang fram som en bauta i vårt midtforsvar og blokkerte skudd som en ishockeyspiller.

Kampfakta

LSK-hallen: LSK Kvinner - Røa 6 - 1 (1 - 1)

Mål:
0-1 Rebecka Wanvik Holum (21.')
1-1 Guro Reiten (44.') (straffe)
2-1 Sophie Haug (57.')
3-1 Guro Reiten (59.')
4-1 Marte Berget (76.')
5-1 Guro Reiten (77.')
6-1 Emilie Woldvik (90.)

Gult kort
Rebacka Wanvik Holum (25.'), Røa.
Ina Skaug (44.'), Røa.
Isabell Bachor (72.'), LSK Kvinner. Isabell må sone karantene i neste kamp.

Dommer: Marte Sørø. Molde FK.
Tilksuere: 271.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand - Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Brenn, Emilie Woldvik - Ingrid Marie Spord, Isabell Bachor (Ryoko Takara fra 82.) - Synne Skinnes Hansen (Marte Berget fra 69.), Guro Reiten, Emilie Haavi - Sophie Haug (Ingrid Kvernvolden fra 82.). 


Vis alle nyheter