Share/Save/Bookmark

Etter våren, før høsten - og før Vålerenga hjemme, Hege sine tanker

  03.08.2018 Kl. 13:15  

 

Om ett døgn braker det løs igjen med første høstkamp. Det er mot Vålerenga hjemme i hallen kl 15. Det er også bare begynnelsen på en lang og innholdsrik høst for våre jenter. Jeg har tatt en prat med hovedtrener Hege Riise om hva som venter oss fremover.

 

Hege, LSK Kvinner har 36 poeng på 12 kamper med en målforskjell på 43-7 etter vårsesongen. Vi har også 12 poeng ned til Klepp og Sandviken på 2. og 3. plass. Hva tenker du om det?

Det får jo ikke vært så mye bedre for våres del. Vårt laveste nivå er også veldig høyt og vi har matchvinnere som avgjør de jevne kampene. Allikevel har vi selvsagt også hatt varierte kamper. Det er klart det kommer ett tap, men vi får utsette det så lenge som mulig. Vi går jo ikke akkurat og venter på det, men vi tror ikke vi går gjennom sesongen uten tap.

Fra nå til ut september, altså på ni uker, har vi:

 7 seriekamper

NM kvartfinale, 22. august, VIF i hallen

Champions League spilles 12. eller 13. september med returoppgjør 26. eller 27. september

I tillegg har vi en avgjørende VM-kvalik mot Slovakia og Nederland der mange av våre spillere er med

Hva er viktigst?

Hvis man ser det store bildet så er det at Norge kvalifiserer seg til VM veldig, veldig viktig. Det å stå uten mesterskap i to år kan fort få større konsekvenser nedover på klubbnivå. Med det så mener jeg at spillere søker seg ut og vi blir svekket som produkt. Den interessen ett mesterskap skaper er noe vi også tjener på, vi kan gjøre oss mer attraktive som nasjon for spillere fra andre land, samt øke interessen for eget produkt både markedsmessig og spillerutviklingsmessig her hjemme.

Vi jobber hardt i seriespillet vårt for å få CL deltakelse hvert år. De kampene er alltid viktige for oss. Spenningen og det ekstra trykket rundt de kampene – inkludert trekning, motstander, kamparenaer og alt, er en uvurderlig erfaring. Det viktigste er å prøve å ta steg fra år til år i det selskapet. Den aller viktigste hverdagsjobben er å vinne seriekampene og sikre seriemesterskapet. NM er en fest som vi gjerne vil ha med oss. VI røk i semifinalen i fjor og vil gjerne komme til Telenor arena i år.

Vi kom inn i 2018 med en relativt liten tropp. Vår faste midtstopper Malin Brenn tok korsbåndet i juni. Nå venter en høst med mange og store utfordringer, hva jobber LSK Kvinner med i forhold til dette?

Malin sin skade var jo først og fremst trist for henne selv, men også for oss. Hun begynte å få god erfaring med CL, Toppserien og nivået vårt. Hun er definitivt en spiller for fremtiden, og er veldig motivert for å komme tilbake enda sterkere.

Skaden gav oss noen utfordringer i sommervinduet med å finne spillere med god nok kvalitet, altså at de holder CL nivå. Siste del av vårsesongen hadde vi en midlertidig løsning med Moe på stopper. Nå har vi jobbet knallhardt i sommervinduet med å lete etter de rette spillertypene for vår stall, og håper vi kommer i mål før vinduet stenger.

Lørdag 25. mars åpnet vi serien borte mot Vålerenga med 5-0 seier. Det ble mye ståhei og masse positiv oppmerksomhet. I morgen, lørdag, kommer Vålerenga til hallen klokka 15.00. Hva er dine tanker om kamp to i forhold til det første møtet?

At vi møter ett lag som har brukt en vår og en sommer på å bli kjent og spille seg sammen. Vi kommer til å møte ett Vålerenga som er mye bedre samspilt enn det vi møtte i vår. Vi antar jo også at de er ganske revansjesugne, det er det vel ikke tvil om.

Egen gruppe da, er de klare?

Vi er klare, ja. Vi har hatt to økter sammen fulltallige (Soph og Wollis tilbake fra J19), i tillegg til flere uker med gode fellestreninger. Vi er gira på å komme i gang, og i hallen gir vi ingenting ved dørene.

Sarah Suphellen ble i dag spilleklar for LSK Kvinner, går hun rett inn i startelleveren?

Hun fikk treningskampen mot Kopparbergs som en viktig erfaring med oss, hun spilte også litt i kampen mot gutta. Da har hun fått litt erfaring i hvordan vi ønsker å spille og relasjonelt med de rundt seg. Vi venter til i dag med å ta ut laget, så vi får se. Jeg har selvfølgelig noen tanker om det.

Til slutt, er det godt å være i gang igjen?

Absolutt! Vi gleder oss nå! En seriestart kommer alltid brått på, uansett om det er tre måneders eller to ukers oppkjøring. Vi er klare!

 

 

 

 

 

 


Vis alle nyheter