Share/Save/Bookmark

Etter Kolbotn – i dag er jeg full av beundring.

  29.04.2018 Kl. 20:33  

Skrevet av Hjelpetrener Anna Collett

I dag har jeg ikke så veldig mye å si om kampen. Ikke fordi den ikke var bra – den var knallbra! Ikke fordi jeg ikke har meninger om det meste – for det har jeg. Men fordi man av og til skal la prestasjonen tale for seg selv.

Å vinne 5-0 på bortebane i Toppserien er en enorm prestasjon. Å gjøre det når forventningene begynner å bli skyhøye, er så utrolig mye større! Jeg tenker at folk må forstå at ingenting kommer gratis, ingen mål blir gitt oss, og ingen seire er tatt på forskudd. Da kunne vi lagt opp hele gjengen. Jentene vet at folk forventer mye mål, fest-fotball, dominans og sprudlende spillere. Poenget er bare at vi må gjøre jobben først. Dette begynner jentene å bli helt rå på. Jeg vil være så frekk og si at det ikke er trenernes ære (ok da, litt Hege og oss andre sin og…), men fordi spillergruppen har vokst så utrolig mye som gjeng. Som lag. Nivået på fotballinteressen og forståelsen i denne gruppen overrasker meg til stadighet. De diskuterer, stiller spørsmål, kommenterer og funderer – alt i forhold til å løse konkrete situasjoner på banen, og fortsette å utvikle måten vi spiller fotball på. Om man hadde skrudd av alt annet av lyd på Ekeberg sletta denne vakre vårdagen tror jeg mange hadde blitt imponert over hva som kommuniseres på banen i dag. Jentene ledet hverandre på en strålende måte, coach’et hverandre til å fortsette å dominere og holde på tempoet i en kamp der vi eide ballen (for DET er nemlig veldig vanskelig!). De messet og malte, malte og messet. Slikt blir det mål og seier av. En siste ting - i forhold til å nevne spillere som var bra i dag. Jeg kan ikke, det var så mange som var outstanding! Gratulerer igjen jenter, bra jobba!

 

Kampfakta: Kolbotn – LSK Kvinner 0-5 (0-3). KFUM Arena.

LSK Kvinner: Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Ingrid Syrstad Engen (Emilia Ruud i 11 minutter – debutant), Isabell Bachor – Synne Skinnes Hansen (Ingrid Kvernvolden i 22 minutter), Guro Reiten (Juliette Kemppi i 32 minutter), Emilie B. Haavi – Sophie Roman Haug.

0-1, 12 minutter. Etter en corner fra høyre side endte ballen ute hos Moe. Hun klinte til og la en flat ball på tvers inn i feltet. En retur ut ble kontant bredsidet i mål av Synne.

0-2, 27 minutter. Guro stakk en pasning til Em bredt, på vei innover mot mål. Haavi la innlegget flatt langs bakken, Soph styrte ballen videre på tvers av målet hvor Synne igjen dukket opp og bredsidet ballen i nettet.

0-3, 45 minutter. Etter en corner i mot gjenvant vi ballen, og jentene kjørte flat pedal. Hvem andre enn Synne var på vei igjennom Kolbotn sitt forsvar for sitt potensielle tredje mål for omgangen? Hvordan stoppe henne? Jo, lage straffe. Den straffen plasserte Guro akkurat hardt og langt nok til høyre til at keeperen fikk fingrene på den, men ikke kunne stoppe den.

0-4, 70 minutter. Jeg var tilfeldigvis bak målet og snakket med innbytterne da den fjerde scoringen kom. For å si det sånn. Jeg tror de kunne høre Emilie Haavi kreve den ballen helt bort på Ekeberg Camping. Anja hadde igjen kjørt karusell på venstrekanten og dratt seg helt ned til dødlinja. Hun hørte tydeligvis også Em og la ballen pent tilbake i 45 graders vinkel. Em smalt ballen i lengste hjørne.

0-5, 90+ Ingrid Kvernvolden har en fot av de sjeldne. Det tilslaget vil jeg tro mange misunner henne. Hun trener hele tiden på å kontrollere tilslaget, men allikevel beholde kraften i det. Dette målet kom på overtid. Anna hadde spilt ballen tilbake til Fisken i mål. Fisken tok seg god tid, og ble presset. Hun hadde rukket å velge hvor hun ville ha ballen og slo den nydelig over halve banen på hodet til Moe (Moe var helt rå i dag, forresten, på grensen til feilfri – måtte bare nevne det). Lille store kaptein Moe gikk opp i duellen og stusset ballen i bakrommet til Kverna på vei fremover. Kverna ble tatt igjen, snublet i kamp med motspilleren, kom seg opp på bena igjen – denne skulle i mål! Hun kikket opp, kikket ned og blåste bokstavelig ballen i motsatt kryss. Amazing.

 


Vis alle nyheter