Share/Save/Bookmark

Endelig i gang!

  23.03.2018 Kl. 12:49  I morgen klokka 17 sparkes Toppserien 2018 i gang for våre jenter. Bortekamp mot Vålerenga bør være med og sette lista for årets sesong med en gang.
Vi tok en prat med trener Hege Riise for å høre hennes tanker om forberedelsene til årets sesong generelt, og spesielt inn mot sesongåpningen.


Da er 1. seriekamp endelig her, er LSK Kvinner klare?
Vi gleder oss til seriestart. Vi har hatt en god sesongoppkjøring der vi har fått gjennomført alt vi har planlagt.  Ingen nye skader i gruppa i løpet av vinteren og fin stemning i troppen. Vi er klare!

Hva vil du fremheve som det viktigste grunnarbeidet som har blitt gjort i vinter?
Etter Champions League kampene i høst fikk vi noen referanser som vi kunne ta med oss inn i treningsuka vår. Vi må opp ett hakk i alt av tempo i spillet vårt.

Gjennom vinteren har dere spilt mot Zürich (seier 3-1), slått G16 fra Skedsmo 7-3, tapt 2-1 borte mot Fortuna Hjørring, vunnet 4-0 over Røa i hallen, og spilt uavgjort 2-2 mot Växjö fra Sverige. 
Hva har disse kampene gitt dere?
Gjennom kampene har vi fått bevist at vi er på riktig vei. Etter hver kamp får vi hentet frem elementer som har gitt oss utfordringer, men også at vi får jobbet med de tingene vi fokuserer på jevnt over.
Internasjonal motstand har mange verdier for oss – også det å forberede oss til kamper med flere ukjente faktorer. Vi kjenner ikke lagene fra før. Da må vi kunne tilpasse oss underveis og justere oss. Det er fantastisk trening i match gjennomføringen, i utviklingen av spillerne i selve eksamen – det å prestere der og da i kamp og løse det som måtte oppstå.

Hvis du skal fremheve noen spillere etter vinteren, hvem ville du nevne og hvorfor?
Det har jeg i grunnen ikke lyst til å gjøre. Jeg syntes at vi er et veldig sterkt lag, sammen. Det har vært et jevnt høyt nivå over tid og det er fordi alle strekker seg for å bidra.

I morgen står Vålerenga på den andre banehalvdelen – hva er dine tanker inn mot denne kampen?
Jeg tenker jo egentlig at en åpningskamp i Toppserien, uansett motstand, er litt bingo. Alle kan slå alle og det er ofte tilfeldigheter som kan avgjøre seier eller tap. Vi ønsker å gå ut og vise at vi gleder oss over kamp og at vi føler oss klare til å starte. 

Du har i nesten hele din karrière vært på samme lag som Monika Knutsen, hvordan føles det å nå skulle spille mot henne?
Det blir jo selvfølgelig spesielt. Det å møte henne i gangen, stå på hver sin side under oppvarmingen og slikt blir litt rart. Men straks kampen blåses i gang så er alt fokus selvfølgelig på det. Så dette skal nok gå bra!

Hva tror du Vålerenga kommer med i forhold til spillestil og lagoppstilling?
Det ser ut som de har variert litt i forhold til spillesystem, men vi tenker jo i utgangspunktet på hvordan de så ut i siste treningskamp mot Røa. De har vel knapt hatt samme 11’er i gjennom vinteren. Med toppet og friskt lag så kan vi jo tenke oss hvem som spiller hvor. Det er jo ett lag som på papiret ser veldig bra ut, så her må vi være 100% skjerpet.

Kapteinene i Toppserien, samt mange andre, utpeker igjen LSK Kvinner som favoritter. Hva tenker du om det?
Dette er av to årsaker. I fjor trodde ingen at vi skulle vinne, og så vant vi med størst margin. I tillegg er det flere usikkerhetsmomenter rundt mange av de andre potensielle topplagene så da er det kanskje trygt å tippe på oss. Vi har holdt på kontinuiteten og har hatt lite utskiftninger fra i fjor. Dette lever vi godt med, det presset må vi tåle. I alle fall før serien sparkes i gang, sier Hege med ett smil.


Vis alle nyheter