Share/Save/Bookmark

En omgang var nok

  09.04.2017 Kl. 14:58  
(Silje Blakstad, Ryoko Takara og Synne Skinnes Hansen kom alle på scoringslista i treningskampen mot Herd. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

LSK Kvinner2 – Herd 6-1. En god første omgang med seks A-lagsspillere på banen var nok til å sette 2. divisjonslaget Herd på plass.

- Det var klasseforskjell i første omgang, skal vel egentlig bare mangle, når vi har så mange som seks A-lagsspillere ute på banen. Herd var flinke innledningsvis til å ødelegge for oss, men når vi endelig fikk satt vårt eget pasningsspill langs bakken gikk det rett og slett for fort for Ålesund-laget, mente assistenttrener Ane Heia som opplevde litt mer rusk i maskineriet etter pausehvilen.

- En omgang som bar preg av alle byttene våre. I de siste 45 minuttene mønstret vi et lag som var lite samspilt. Det ble en rotete avslutning, men vi kom oss i gjennom kampen uten for mange skraper. Det ble med ett baklengsmål, da Herd reduserte midtveis i omgangen, fortalte Ane Heia. Vi tar med at Ane Heia i tillegg til å være assistenttrener for vårt rekruttlag er den eneste kvinnen som er med i Akershus Fotballkrets sin satsing på trenertalenter.

Herd kom til Lillestrøm stadion og viste at de ville spille fotball, det skal de ha honnør for. Innledningsvis sto Ålesund-laget høyt på banen, var aggressive i sitt press og hindret at vi fikk i gang vårt eget pasningsspill. Likevel var det bare et spørsmål om hvor lenge Herd kunne opprettholde sitt oppofrende spill. Sakte, men sikkert tok LSK Kvinner mer og mer over i kampen.  På midtbanen jobbet Isabell Bachor og Sara Asakskogen utrettelig for laget. Tok duellene og fordelte ballene ut til to svært aktive kantspillere i Ryoko Takara og Silje Blakstad. Da kom også målsjansene. Anført av Synne Skinnes Hansen i en uvant spissrolle ble Herd satt under kryssild. 

1-0 til LSK kom etter en lekker gjennombruddspasning fra Isabell Bachor som Silje Blakstad forlenget forbi en utrusende keeper. 2-0 ble kriget inn av Hedda Taugaard som nettopp hadde kommet inn på banen for Jenny Gulbrandsen. 3-0 kom etter dagens flotteste angrep. Et mønsterangrep tatt rett ut av læreboka. Alt startet hos høyrebacken Andrea Taugaard som fant Silje Blakstad i bakrommet. Silje tok med seg ballen inn i feltet og slo den hardt langs bakken. På bakerste stolpe kom dagens bursdagsbarn Ryoko Takara inn som en japansk stormvind og bredsidet ballen i mål.  4-0 etter nok en gjennombruddspasning. Denne gangen fra Sara Asakskogen til Synne Skinnes Hansen. Alene med keeper satte Synne kontrollert forbi keeper og ned i hjørnet.  5-0 var derimot av det svært merkelig slaget. Klabb og babb foran Herds keeper hvor Ryoko Takara til slutt fikk pirket ballen de nødvendige centimeterne over streken.

Etter pausehvilen ble fire av A-lagsspillerne tatt av banen og kvaliteten på vårt eget pasningsspill falt drastisk. Herd benyttet selvfølgelig sjansen til å flytte seg framover på banen og skapte brukbart med målsjanser. Heldigvis sto Lene Lauve som en levende mur og tok det som kom. Hull på byllen fikk ikke Herd før vi hadde byttet keeper. En svært uheldig Sarina Ellingsen nærmest serverte ballen på et sølvfat til et sultent Ålesund-lag og for åpent mål kunne ikke Lise Farstad bomme. En meget fortjent redusering, det skal innrømmes. Likevel, vi kom tilbake og Maiken Bjørndalen kunne fastsette resultatet, da hun alene med keeper satte ballen i mål.

Kampfakta. Treningskamp.

Kunstgressbanen, Lillestrøm stadion. LSK Kvinner2  - Herd  6-1 (5-0)

Mål:

1-0 Silje Blakstad (24.’)

2-0 Hedda Taugaard (25.’)

3-0 Ryoko Takara (29.’)

4-0 Synne Skinnes Hansen (35.’)

5-0 Ryoko Takara (41.’)

5-1 Lise Farstad (72.’)

6-1 Maiken Bjørndalen (85.’)

Dommer: Eddie Dysterud, LSK.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Lene Lauve (Sarina Ellingsen fra 71.) – Andrea Taugaard, Madelen Dalland Larød (Lena Aarbogh fra 78.), Lena Aarbogh (Jenny Gulbrandsen fra 46.), Emilie Woldvik - Isabell Bachor (Amalie Høgberget fra 46.), Jenny Gulbrandsen (Hedda Taugaard fra 25.) -  Silje Blakstad (Mia Authen fra 46.), Sara Asakskogen, Ryoko Takara (Hanne Engelsen fra 46.)  – Synne Skinnes Hansen (Maiken Bjørndalen fra 46.). 

Vis alle nyheter