Share/Save/Bookmark

En ny mur settes opp

  15.01.2017 Kl. 02:39  


LSK Kvinner og Ingrid Moe Wold har startet arbeidet med å sette opp en ny forsvarsmur etter at Marita Skammelsrud Lund og Marit Sandvei i fjor høst la skoa på hylla.

I forrige sesong tapte ikke LSK Kvinner en eneste seriekamp og laget slapp inn kun 10 baklengsmål. Mye takket være en ugjennomtrengelig forsvarsmur dannet av fire spillere som nesten spilte samtlige kamper for LSK Kvinner.  I 2016 startet LSK Kvinner med den samme forsvarsfireren i 19 av sine 22 Toppseriekamper. Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Marit Skammelsrud Lund og Marit Sandvei. Fire svært så ulike spillertyper, men som utfylte hverandre på en eksepsjonell god måte. Ser vi på de tre siste sesongene er mønsteret akkurat det samme. Kun nederlenderen Mandy van den Berg klarte i 2015 å tilkjempe seg til en plass i midtforsvaret og dermed splitte kvartetten, men mistet plassen igjen i konkurranse med Anna Westerlund etter bare 11 seriekamper.

Visekaptein og høyreback Ingrid Moe Wold er ikke tvil om betydningen av kontinuitet i forsvarsfireren.

- I toppserien har vi ofte styrt kampene og presset motstanderne tilbake på banen. Det er det publikum legger merke til, men god defensiv organisering har også vært en av nøkkelfaktorene til suksessen de siste sesongene. Vi har vært heldige, unngått skader og stort sett spilt med de samme spillerne i den bakre fireren i kamp etter kamp. Noe som har vært en enorm styrke for oss. Vi kjente hverandre ut og inn, og utfylte hverandre på en meget god måte. Med Skammelsrud Lund og Sandvei borte står vi foran en sesong hvor vi må trene inn en ny forsvarsfirer. Det kommer til å ta tid, men det er også en spennende utfordring, og jeg er helt sikker på at de nye spillerne som har kommet til oss vil ta denne utfordringen på strak arm, forteller Ingrid Moe Wold.

Hovedtrener Hege Riise er enig med sin visekaptein og forteller at arbeidet med den nye forsvarsfireren får mye oppmerksomhet i løpet av en vanlig treningsuke.

- Det er et kontinuerlig arbeid, forteller hun og trekker blant annet fram samarbeidet med LSK som en viktig faktor.                 

- Hver mandag trener vi sammen med guttelaget til LSK. På disse treningene har vi stort fokus på defensiv organisering og samhandling blant annet gjennom spill 10 mot 10 på en noe mindre bane enn vanlig størrelse. Gutta er raskere enn oss og vi får da blant annet trent inn hurtig forskyvning i sideledd og ikke minst hvordan alle lagdelene skal operere, når vi forsvarer oss.

Hege Riise mener også at hun allerede nå ser konturene av hva som kan bli LSK Kvinners nye forsvarsfirer.

Høyreback:

- Ingrid Moe Wold er selvskreven. En av lagets veteraner, en kontinuitetsbærer som jeg vet vil gå foran med et godt eksempel og ta ansvar. En evighetsmaskin som er «dønn lojal» overfor sine arbeidsoppgaver. Hennes løpskapasitet vil også få stor betydning for oss i det offensive spillet.

- I Emilie Woldvik har vi en ung spiller som på sikt kan bli Moe Wolds arvtager. Energisk og løpssterk. Trenger tid til å ta nivået, men «Wollis» er veldig læringsvillig og vil helt sikkert ta vare på de sjansene hun får i denne sesongen.

Midtstoppere

- Her er det en reell konkurranse mellom tre spillere. I Anna Westerlund vet vi hva vi får. En tøff, duellsterk førsteforsvarer som ruver godt i luftrommet. Kall det gjerne finsk sisu.

- Nyankomne Ida Fjordbakk er en spennende spiller. Duellsterk spiller som også har to gode pasningsføtter. God rekkevidde i lufta. En erfaren spiller som vi tror kan utfylle Westerlund eller Brenn på en god måte.

- Malin Brenn banket på døra allerede i forrige sesong og viste hvilket enormt potensiale hun har. Flink til å lese spillet, teknisk og til tross for sin unge alder viser hun en enorm ro med ballen i beina. Jeg er sikker på at Malin kommer til å gi Westerlund og Fjordbakk en knallhard kamp om plassen i midtforsvaret.

Venstreback

- Slik jeg ser det akkurat nå så er Anja Sønstevold vår nye venstreback. En allroundspiller som kan bekle nærmest enhver posisjon på laget. Anja har erfaring som forsvarsspiller og er kanskje den spilleren som løper mest av alle. Offensive backer som kommer rundt på kantene har jo vært et av kjennetegnene til LSK Kvinner de siste sesongene og det skal vi fortsette med. Anjas løpsstyrke vil derfor komme godt til rette i posisjonen som venstreback.

Hege Riise avslutter samtalen med å si at Malin også kan være en aktuell kandidat for backplassen, men at hun vurderes første og fremst som midtstopper.


 

Bilde: Seks aktuelle kandidater til den nye forsvarsfireren. Fra v.: Ingrid Moe Wold, Emilie Woldvik, Malin Brenn, Ida Fjordbakk, Anna Westerlund og Anja Sønstevold (Foto: Jørgen Knutsen/LSK Kvinner).

Vis alle nyheter