Share/Save/Bookmark

Den store finalen

  20.11.2015 Kl. 16:18  
I morgen kl 16.00 spilles cupfinalen mellom LSK Kvinner og Avaldsnes i Telenor Arena. Avaldsnes har ikke spilt offisiell kamp siden siste serierunde i Toppserien. LSK Kvinner derimot har spilt to kamper på høyt nivå mot 1. FFC Frankfurt. Nr 1 og 2 i Toppserien 2015 skal i morgen gjøre opp om hvem som skal løfte den store pokalen som beviser at man er cupmester.

På vei til finalen har Avaldsnes slått ut Hinna, Arna-Bjørnar, Røa og Stabæk. LSK Kvinner har på sin vei slått ut Lyn, Amazon Grimstad, Sandviken og Trondheims-Ørn. Avaldsnes spilte finale i 2013 og da tapte de 1-0 mot Stabæk. Den gang gikk kampen på Ullevaal Stadion. Vi trenger ikke gå riktig så langt tilbake for å finne LSK Kvinner sin siste deltagelse i en cupfinale. De slo Trondheims-Ørn 3-1 for nesten nøyaktig et år siden! Morgendagens finalelag har kun møttes en gang i cupsammenheng. Det var i fjor da de møttes i semifinalen. Den kampen vant LSK Kvinner 4-0. Totalt har klubbene møttes i 7 offisielle kamper. Alle kampene har endt med seier til LSK Kvinner.

At morgensdagens finalelag er verdige å spille kampen er det ingen tvil om. Begge lag har prestert godt i årets sesong. Avaldsnes tok en historisk god plassering for klubben i årets Toppserien med sin 2.plass. Årets sesong har vært noe turbulent på trenersiden og det har ikke manglet på overskrifter. Etter at Tom Nordlie og Avaldsnes avsluttet sitt samarbeid tok assistent trener Frank Berntzen over jobben som hovedtrener. Berntzen styrte laget stødig resten av sesongen og dermed var det også klart at Avaldsnes skal delta i Champions League sesongen 2015/2016. Monica Knudsen har så langt i år ført sitt mannskap til gull i Toppserien og denne uken vant LSK Kvinner 2-0 borte mot 1.FFC Frankfurt. Selv om det endte med tap etter straffesparkkonkurranse var det mye å være stolt over. Knudsen mottok i dag prisen for Årets trener kvinner, av trenerforeningen.

Avaldsnes er det laget sammen med LSK Kvinner som har flest utlendinger på laget og de høyeste økonomiske rammene. Arne Utvik er lagets største sponsor på lik linje med at LSK Kvinner har Per Berg. Begge klubber har mye å takke disse herremennene for. Avaldsnes og LSK Kvinner har mange gode spillere og det kan bli en underholdende cupfinale. Hva som vipper vektskålen den ene veien i morgen er helt åpent. Det gjenstår å se. Begge lag har store profiler som sliter med skader. Lene Mykjåland med sin betennelse i foten og hun sto over denne ukens kamp i Champions League og Frida Magnusdottir sliter med en kneskade. Om disse spiller i morgen er fortsatt usikkert.

På supportersiden vil det bli kamp på tribunen. Avaldsnes har meldt om 700 tilreisende mens Kanari-Fansen fyller 6 busser med avreise fra Lillestrøm. Det meldes om få ledige plasser. LSK Kvinner ønsker deg velkommen i Telenor Arena til cupfinalen og trenger din støtte i kampen om den store pokalen.

VI-OSS-SAMMEN



Vis alle nyheter