Share/Save/Bookmark

Da er vi i gang! Første kamp for 2019

  25.01.2019 Kl. 16:57  

LSK Kvinner har årets første treningskamp lørdag 26.01. kl 16.00 mot Fortuna Hjørring fra Danmark. Kampen spilles på kunstgressbanen, ute, ved siden av LSK-hallen. Jeg tok en prat med trener Hege Riise for å høre litt hva hun tenker før 2019 sesongen braker i gang.

 

Skrevet av Anna Collett

 

Er dere klare for kamp?

Ja, det er vi. Vi må ta hensyn til litt smårusk på enkeltspillere etter landslagssamlingen, men utover det ser vi frem til å komme i gang, forteller Hege.

På spørsmål om noen av de nye spillerne får vist seg frem svarer Hege: - Ja, definitivt. Heidi Ellingsen fra Stabæk, Sessy Åsland fra Røa og Meryll Abrahamsen fra Avaldsnes er alle klare for kamp - det skal bli veldig moro å se dem i aksjon for oss. I tillegg er vi svært takknemlige over å få låne Nora Egenes fra rekruttlaget. Hun er midtstopper, spiller på U17 landslaget og går rett inn på stopperplass mot danskene.

Hva kan du si om motstanderen?

Fortuna Hjørring er et veldig godt fotballag. De har blant annet vært i Champions League mange ganger. Det er stort sett de eller Brøndby som vinner den danske toppserien. De holder et jevnt høyt internasjonalt nivå. Vi møtte dem i fjor vinter og røk på et fortjent 2-1 tap. Da var de klart bedre enn oss – men vi har tatt steg siden.

Hva legger dere vekt på i første treningskamp?

Det er første kamp for oss, og det er fremdeles januar. Vi har allikevel under to måneder til Champions League kampen mot Barcelona borte, så her gjelder det å sette standarden med en gang. Vi må fremstå defensivt solide og jobbe med tempo allerede fra første minutt, da både med føtter og ball.

Hvordan ser laget ut?

Fisken – Wollis, Nora, Sarah, Anja – Heidi, Isi – Sessy, Meryll, Em – Emilia.

(Benken: Synne, Engen og Elise Thorsnes). Thorsnes kan også debutere i løpet av kampen, men den avgjørelsen tas først på kampdagen.

 

 Vis alle nyheter