Share/Save/Bookmark

CULTURE EATS STRATEGY FOR BREAKFAST!

  16.10.2018 Kl. 11:53  

LSK Kvinner – Brøndby i Champions League, igjen.

 

I fjor i første runde møtte vi Brøndby. Vi spilte en ganske middels dårlig hjemmekamp til 0-0, og vant sikkert 3-1 borte. Det siste målet var ei perle fra nesten midtbanen fra Emilie Haavi, over keeper og i mål. Vi jublet og gledet oss til neste runde. Det blir ikke slik i år.

Skrevet av Anna Collett

Norden har sine storlag på kvinnesiden. Hvis man ser på de siste 10-15 årene har Sverige hatt noen eksepsjonelt gode lag – ikke minst Umeå og Rosengård. Danmark har også hatt to lag som har dominert stort – Fortuna Hjørring og nettopp Brøndby. Ikke minst Brøndby.

Siden 2003 har Brøndby vunnet serien 11 ganger. Altså 11 ganger på 14 år. Jeg gjentar 11 GANGER PÅ 14 ÅR! I tillegg har de vunnet cupen 11 ganger…. Altså 22 av 28 mulige pokaler. Det er helt rått. (Forrige seriekamp endte med 10-1 seier. Bare for å nevne det).

Jada man kan snakke om kvalitet på hjemlig serie, utflagging av de beste spillerne og manglende midler fra sponsorer og eget forbund. Same – same. Uansett så vitner dette om kultur, sterk kultur. Vi i LSK Kvinner vet alt om kultur. Det er det vi bygger på hver eneste dag. Det er det nye spillere kommenterer når de har kommet til oss. Det er det som gjør at vi vant serien i fjor etter mannefallet av spillere høsten 2016. Culture eats strategy for breakfast.

I tillegg er Brøndby i seg selv en storklubb. De har totalt 82 lag fra egen klubb som spiller i seriesystemet. Herrelaget er en tradisjonsklubb på øverste nivå trygt plassert midt på tabellen. I 1991 var de i semifinalen i UEFA cupen. Det har ingen andre danske lag klart, hverken før eller siden. Ikke engang med Solbakken bak roret. Culture eats strategy for breakfast.

Damelaget slo ut Juventus i forrige runde. De trakk over 8000 tilskuere til Brøndby stadion. Skjønner dere folkens??? Vi møter faktisk ett storlag i både nordisk og Europeisk sammenheng.

Grunnen til at jeg maser i vei om dette er for at ingen skal tro at onsdagens kamp er noen walk-over. Overhodet ikke. Ja det er en god trekning. Når alternativene er Wolfsburg, Lyon og Chelsea, blant annet – så er det selvsagt en god trekning. Vi har i alle fall en sjans til å gå videre.

Ryktet er veldig klart på at årets utgave av Brøndby er bedre enn fjorårets. Bedre organisert, sterkere tropp, bedre samspilt.

Vi kommer inn til kamp med 2 x 45 + 2 x 15 + straffekonk i beina. Det skal vi ha ristet av oss innen onsdag kl 18.30. Huet da? Der skal vi ta med den energien nettopp semi’en i cupen gav oss for alt det er verdt. Der fikk vi vist at vi også kan vinne i motgang. Rått. Culture eats strategy for breakfast.

Onsdag kl 18.30 på Jessheim stadion møtes en kulturbastion fra nordisk fotball og en ganske fersk kulturbærer fra norsk fotball. Jeg vet en ting helt sikkert -vi har ikke tenkt å være noens morgenmad.

 

 


Vis alle nyheter