Share/Save/Bookmark

Blanke ark og tegnestifter tell

  25.03.2018 Kl. 12:49  Der var serien i gang, og vi startet med ett smell!

Skrevet av Anna Collett, hjelpetrener LSK Kvinner

Vi drømmer om store ting og vi vil mye. Det å forstå hvor mye følelser som lå i oppkjøringen til Vålerenga-kampen tror jeg det er vanskelig å fatte. Dette betydde alt. Neste kamp betyr alltid alt. Men her var det så mye mer på spill. Troa. Ryktet. Presset. Forventningene. Styrkeforholdet. Fire seriemesterskap på rad. Alle ville at vi ikke skulle være gode nok. Alle ville at Vålerenga skulle detronisere oss. At vi ikke var så gode som vi hadde vært. At Toppserien hadde en annen favoritt enn LSK Kvinner. At andre lag var like gode eller bedre. Det er ett ganske stort trøkk i balansen mellom troa på forberedelsene gjennom vinteren, egen selvtillit i inngangen til kampen og selve prestasjonen.

Våre jenter leverte på alle punkt.

Hege sa det så bra i garderoben før kampen. Det handler om lidenskap, viljen til å jobbe begge veier på banen og kommunikasjon og trygghet innad i gruppen, før, under og etter en slik kamp. Vi har gjort alt det vi skulle i vinter og var klare for kampen i seg selv. Her handlet det om å levere – sammen.

Allerede etter fire minutter smalt det. Hun som vi er så glade for å ha fått på laget, fordi hun passer som hånd-i-hanske i alt vi gjør, hun som også har løpt seg inn på landslaget og i alle kvinnefotballens hjerter, hun skled inn 1-0 etter bare fire minutter. Syrstad Engen debuterte igjen i en offisiell kamp med scoring. Det blikk’e bedre!

I forhold til selve kampbildet så er jeg ganske raus begge veier. Jeg teller alt som er av sjanser og det som nesten ble. Ett blokkert skudd er en sjanse hvis vinkel og nærhet er riktig. Da vant vi den statistikken 13-3. Ergo folkens – kampen var enveis.

Det var også viktig for LSK Kvinner å bruke samtlige innbyttere, hvis mulig. Her trengte alle å få i gang bena, mens andre fikk hvile siste halvpart av andre omgang. Vi har en viktig kamp til torsdag!

Her er historien bak målene:

1-0  Guro tar ett frispark kjapt og kort fra ca 20 meter og frispiller til Emilie Haavi på vei igjennom på venstrekanten. Hun smeller innlegget på tvers av fem-meteren der Engen sklir ballen inn. Enga sov.

2-0  Syv minutter ut i andre omgang begynner 11 minutter med himmelske følelser og kampen blir avgjort. Synne Skinnes Hansen hadde brukt pausen godt og var toneangivende i åpningen av andre omgang. Hun og Moe dominerte på høyrekanten og satte standarden for hvordan kampen skulle fortsette. Hansen stakk på en stikker igjennom i bakrom – la ett nydelig legg på hodet til Sophie Roman Haug = mål.

3-0  Rett under ti minutter senere la Synne Skinnes Hansen en stikker perfekt innover i banen på Ingrid Moe Wold innafor 16-meteren. Da er Moe plutselig på dødlinja og smeller ballen i bena på Guro i en 45 graders pasning i boksen, mål. Perfekt!

4-0  Malin Brenn spilte som en dronning i dag. Kanskje skal vi innrømme en feilpasning i andre omgang og en nøling i første, men den dama leverte. (Sammen med stopperkollega Anna Westerlund som var STOR i dag). Malin så opp og fant Synne tidlig i bakrommet. Synne tok vare på plassen og tiden hun fikk, kjørte på langs kanten og smalt ballen inn slik at Sophie bare kunne bredside inn mål nummer fire.

5-0  No comment whatsoever. Jada. Ok da. Guro får rett og slett ballen i mellomrommet, vender opp, dytter ballen ett touch inn på motstanderens halvdel. Har allerede kastet ett blikk rundt seg på hvem som er med, hvem er på vei igjennom. Der er ingen høyt nok i banen. Guro har blitt strengt tilsnakket i pausen av vår alltid spiss-utfordrende keepertrener (alltid den beste på kommentarer til spissene ift keeper) - keeperen til Vålerenga står langt ute. Pang. Guro klinte rett og slett den inn fra nesten halve banen.

Nå tar vi alle følelsene med oss, pakker dem pent inn i hjertet og henter dem frem en regnværsdag når de trengs. Enn så lenge myser vi forsiktig gjennom påskesolen mot neste motstander. Sandviken, i hallen, på skjærtorsdag. Boom!

Vålerenga – LSK Kvinner 0-5 (0-1)

LSK Kvinner: Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Isabel Bachor, Ingrid Syrstad Engen – Synne Skinnes Hansen (Emilie Woldvik i det 76. minutt), Guro Reiten (Juliette Kemppi i det 76.minutt), Emilie Haavi – Sophie Roman Haug (Ingrid Kvernvolden i det 73. minutt).

0-1  4 min. Ingrid Syrstad Engen (Emilie Haavi).

0-2  52. min. Sophie Roman Haug (Synne Skinnes Hansen).

0-3  62. min. Guro Reiten (Ingrid Moe Wold).

0-4  63. min. Sophie Roman Haug (Synne Skinnes Hansen).

0-5  72. min. Guro Reiten (En Vålerenga spiller).


Vis alle nyheter