Share/Save/Bookmark

Bestisene møtes til kamp

  06.08.2017 Kl. 00:14  


(To gode venninner som på tirsdag møtes til kamp på Finstad stadion. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)


De to bestevenninnene Anna Westerlund og Isabell Herlovsen møtes tirsdag til kamp på Finstad stadion.

På tirsdag spiller LSK Kvinner treningskamp mot kinesiske Jiangsu Suning, da vil de to venninnene Anna Westerlund og Isabell Herlovsen stå på hver sin banehalvdel.

- Det blir veldig spesielt å møte Anna og de andre LSK-spillerne. Det er jo ikke mange måneder siden vi spilte sammen på samme lag og jeg har utrolig mange gode minner fra tiden i LSK Kvinner. Jeg grugleder meg litt, men håper at det blir en artig kamp. Det er to gode lag som møtes og håper vi kan leve opp til forventingene, forteller Isabell Herlovsen, som er en av Birdsas absolutt største helter og klubbens mestscorende spiller noensinne med sine 100 mål på 108 seriekamper. Isabell er også Seriemester fire ganger og Norgesmester tre ganger med LSK Kvinner.

Anna Westerlund, LSKs forsvarsbauta og Isabells bestevenninne, er ikke uenig.

- Litt spesielt, men først og fremst blir det morsomt. Situasjonen er jo ikke uvanlig for meg. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg duellert med Isabell på LSK-treningene de siste årene. Jeg har også møtt Isabell i kamp. Sist gang var vel, da Finland møtte Norge i Drammen (mai 2015). Jeg tror neppe vennskapet vårt ryker på grunn av en treningskamp. I tillegg til Isabell er det visst også noen andre kinesere på banen, flirer Anna og sender et lite stikk til sin tidligere lagkompis. Tonen mellom Anna og Isabell før tirsdagens treningskamp på Finstad stadion er i alle fall veldig god.

På spørsmålet om Isabell har avslørt detaljkunnskaper og gitt sitt nye lag innsideinformasjon om LSK Kvinner, smiler hun godt. Etter fem sesonger i klubben kjenner jo Isabell LSKs spillesystem ut og inn, og ned til minste detalj.

- Siggi (Eyjolfsson) har foreløpig ikke spurt meg, men hvis han gjør det så får jeg hjelpe ham så godt jeg kan. Alt vil jo likevel ikke være kjent. LSK har fått ganske mange nye spillere og har sikkert tilpasset noe av sitt spill på grunn av dette. Likevel tror jeg Siggi har ganske god kontroll både LSK Kvinner og de andre norske lagene, legger Isabell til, som også forteller om hvorfor kineserne er her i Norge.

- Jiangsu vant en stor og prestisjefylt fotballturnering hjemme i Kina. Laget ble blant annet belønnet med muligheten til å reise utenlands og møte internasjonal motstand. Valget falt da på Norge fordi vi ønsket å møte lag som spiller annerledes enn det vi er vant med i den kinesiske ligaen. Lag med fysisk robuste spillere og som er gjennombrudshissige i sitt spill, avslutter Isabell Herlovsen.


 


Vis alle nyheter