Share/Save/Bookmark

Avsluttet med storseier

  04.11.2017 Kl. 20:10  
(Banens beste spiller. Sophie Haug som avsluttet årets sesong i Toppserien med hattrick mot Vålerenga. Foto: Bjørn Hytjanstorp)

LSK Kvinner vant hele 5-2 i serieavslutninga borte mot Vålerenga.

LSK Kvinner avsluttet med stil i årets utgave av Toppserien og vant hele 5-2 i bortekampen mot Vålerenga. Forrige helg var det Marte Berget som sto for målshowet og scoret hattrick. Denne gangen var det spisskollega Sophie Román Haug sin tur.

- Jeg kunne jo ikke være noe dårligere enn Marte, smilte en meget godt fornøyd Sophie Haug, som med dagens tre mål har scoret ikke mindre enn 15 seriemål denne sesongen. Svært imponerende av ungjenta som dermed havnet på en tredjeplass på toppscorerlista. Med kun vår egen Guro Reiten og Røas Lisa-Marie Karlseng Utland foran seg på den prestisjetunge lista.  To spillere med langt større erfaring enn 18-åringen fra Kløfta.

- Det har gått over all forventning. Akkurat nå er jeg veldig glad og ganske så stolt. Synes egentlig at det er litt rart, men samtidig veldig motiverende  å bli sammenlignet med så gode spillere som Guro og Lisa-Marie. Jeg hadde en drøm om å score minst 10 mål denne sesongen, men turte aldri å fortelle det til noen. Har holdt det for meg selv, men 15 seriemål var mer enn det jeg hadde drømt om, fortalte Sophie Haug.

Kampen mot Vålerenga ble brukt til å teste ut nye roller for en del av spillerne. Hege Riise og hennes trenerteam valgte å gå ut i en 3-5-2 formasjon med Guro Reiten i en fri rolle på midtbanen. Det ga suksess i forrige kamp mot Stabæk, i dagens kamp mot Vålerenga så det lenge ut som tidenes katastrofe. Allerede etter 3 minutter tok hjemmelaget ledelsen på en heading av danske Camilla Kur Larsen, og vondt kunne fort ha blitt til verre. LSK Kvinner hang rett og slett ikke sammen i de første tyve minuttene av kampen, men hjemmelaget tok heldigvis ikke godt nok vare på sine målsjanser. 

Sakte, men sikkert kjempet LSK seg inn i kampen igjen og da Sophie Haug headet ballen i mål etter et utsøkt innlegg fra Emilie Haavi var vi ajour. 

- Det må være lov til å prøve ut nye ting og nye formasjoner, når man først har muligheten til det. Oppgjøret mot Vålerenga ble bruk som en prøveklut foran kampene mot Manchester City. I dag var det ikke vellykket, men det skal vi lære av, uttalte Hege Riise, som midtveis i andre omgang la om til vårt vanlige spillesystem igjen og resultatet lot ikke vente på seg. Det ble den reneste ketchupeffekten for LSK Kvinner. 

Corner er mål, en gammel slager. LSK Kvinner trengte fem cornere på rad før de omsatte overtaket til scoring. En råsterk Sophie Haug holdt unna for sine motstandere og headet Emilie Haavis innsvinger ned i hjørnet.

Knappe to minutter senere var det Emilie sin tur. Kantspilleren gjorde alt på egen hånd. Dro av sin motstander og da alle ventet på et innlegg klinte hun like godt kula inn i keeperhjørnet. Like frekt som det var vakkert.

To nye minutter gikk før Sophie Haug skled inn et innlegg fra Synne Skinnes Hansen. 4-1 til LSK Kvinner og kampen var punktert, men Ingrid Kvernvolden ville ha mer. En deilig innoverskrudd corner overrasket Vålerengas keeper fullstendig. Michelle Betos slo ballen i ryggen på en av sine egne spillere og returen gikk i mål. Ingrid mente selvfølgelig at ballen var langt over streken før keeperen grep inn og fomlet den i ryggen på en av sine forsvarere. Ingrid er foreløpig kreditert scoringen. Vålerenga reduserte til 2-5 med fem minutter igjen å spille. Langt fra nok til å vippe de suverene Kanarifuglene av pinnen.

Årets sesong i Toppserien er over. LSK Kvinner vinner serien og ender på 59 poeng. Kun ett fattig poeng bak klubbrekorden på 60 poeng satt av fjorårets superlag. For en prestasjon av jentene våre.


Kampfakta:

Intility Arena: Vålerenga - LSK Kvinner 2 - 5 (1 - 1) 

Mål:
1-0 Camilla Kur Larsen (3.')
1-1 Sophie Haug (26.')
1-2 Sophie Haug (73.')
1-3 Emilie Haavi (75.')
1-4 Sophie Haug (77.')
1-5 Ingrid Kvernvolden (82.')
2-5 Elise Krieghoff (85.')

Gult kort:
Ingrid Marie Spord (89.), LSK Kvinner.

Dommer: Tove Marie Tandstad, Velledalen og Ringen FK. 
Tilskuere: 174

LSK Kvinner (3-5-2/4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand - Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold -  Ingrid Moe Wold, Isabell Bachor, Guro Reiten, Emilie Haavi (Ryoko Takara fra 79.) - Marte Berget (Synne Skinnes Hansen fra 70.), Sophie Haug (Ingrid Kvernvolden fra 79.). 
 

Vis alle nyheter