Share/Save/Bookmark

Årets siste bortekamp i Toppserien

  27.10.2015 Kl. 17:30  
Lørdag 31.oktober kl 13.00 spiller LSK Kvinner årets siste bortekamp i Toppserien. Tidlig lørdag morgen setter jentene og støtteapparatet seg på flyet retning Trondheim. Det er Trondheims-Ørn som er motstander.

De to første plassene på tabellen er allerede spikret. LSK Kvinner spiller for æren mens Trondheims-Ørn spiller for en plass blant de seks beste og i premiepotten ligger en ekstra uke til La Manga. Trondheim-Ørn ligger før nest siste runde på 7.plass på tabellen med fire poeng opp til Klepp. De må vinne sine to siste kamper samt håpe på at Klepp eller Kolbotn på femte plass går på en blemme eller to. Teoretisk sett kan de klatre oppover på tabellen. Samtidig må de passe seg for Arna-Bjørnar som kun ligger to poeng etter de på tabellen. Det er ingen tvil om at Trondheims-Ørn går inn i to spennende kamper nå på tampen av sesongen. Det kan gå begge veier for laget fra Trondheim.

Ser man på poengsamlingen til Trondheims-Ørn siden lagene møttes i semifinalen i NM som endte med seier til LSK Kvinner, så har de kun vunnet en av fem kamper! Seieren kom i kampen mot Amazon Grimstad hjemme på DNB Arena. Tapt har de gjort to ganger mot Stabæk, Arna-Bjørnar og Kolbotn. Det er også verdt å nevne at laget på de fem kampene har spilt tre ganger hjemme etter hverandre. Trondheims-Ørn har gjort to bytter på trenersiden denne høsten. I august sprakk nyheten om at Trond Schjølberg var ferdig som trener i klubben. Til Aftenposten uttalte han: - Styret hadde ikke tillit til meg, og jeg hadde ikke tillit til dem. Klubben ansatt da Kevin Ingebrigtsen som hovedtrener. I Trondheim snur det fort og denne uken ble det kjent at hovedtrener for Trondheims-Ørn denne sesongen nok en gang var byttet ut. Les mer HER.

Trondheims-Ørn er et lag LSK Kvinner har møtt to ganger denne sesongen. Først hjemme i Toppseriekamp som LSK Kvinner vant 3-2. Deretter møttes de i semifinalen i NM. LSK Kvinner vant 2-1 og sikret seg med det en plass i finalen i NM. Totalt har lagene møttes 11 ganger i Toppserien. Syv av oppgjørene har endt med seier til LSK Kvinner, to med seier til laget fra Trondheim og to uavgjort. At oppgjørene er målrike er det ingen tvil om. På de 11 kampene havner man på et snitt på hele 4,7 mål!! Blir det like målrikt i lørdagens kamp? Ja, det gjenstår å se.

De siste tiden for LSK Kvinner har vært en tid i medgang. Plassen i NM finalen er sikret, avansement i Champions League og gullet i Toppserien er i lomma. Hva vil dette si for laget fra Lillestrøm? Slipper de opp gassen og sparer seg til NM finalen og Champions League? Det kommer ikke til å skje. Alle kamper er like viktige for LSK Kvinner. Konkurranseteften er altfor stor til at de slipper opp trykket. Det skal vinnes, det skal terpes og det skal kjempes. Alle er sugne på å spille og det er konkurranse om plassene. Mimmi Löfwenius er tilbake fra skade og har gjort sine saker bra etter hun kom tilbake. Emma Lundh har vist seg frem og vil som alle andre ha "sin plass". Isabell Herlovsen som grunnet rødt kort måtte stå over bortekampen mot Zürich klinte til i kampen mot Arna-Bjørnar og scoret tre av fire mål!

Isabell Bachor har før denne kampen pådratt seg to gule kort og får gult kort på lørdag må hun stå over årets siste hjemmekamp mot Kolbotn. Isabell Herlovsen er før denne runde toppscorer i Toppserien med 17 mål. På plassen bak seg har hun tidligere LSK spiller Cecilie Pedersen som står notert med 15 scoringer.

En NB tilslutt: Vinner LSK Kvinner de to siste kampene setter de ny klubbrekord med tanke på antall poeng. Holder de eget mål rent, så setter LSK Kvinner ny klubbrekord med færrest antall innslupne mål.

FOTO: Bjørn Hytjanstorp

Vis alle nyheter