Share/Save/Bookmark

Årets første test: Kolbotn

  02.02.2017 Kl. 00:04  
(Bilde: Årets første treningskamp blir et nytt mellom LSK Kvinner, her ved Anja Sønstevold, og Kolbotn. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

I morgen, fredag, spiller LSK Kvinner årets første treningskamp. På motsatt banehalvdel står Kolbotn.

- Nå skal vi endelig sette i gang. I løpet av de første treningskampene håper vi på at vi skal få en tilbakemelding, en pekepinn på hvor vi står og hva vi kan forbedre. Dette gleder vi oss til og for vårt publikum vil kampen mot Kolbotn være en fin anledning til å se våre nye spillere i aksjon, forteller Hege Riise.

- Til denne kampen har vi hele spillerstallen tilgjengelig bort sett i fra Cecilie Fiskerstrand som er på skoletur med NIH. Det betyr at Lene Lauve vokter målet og får sin debut for LSK Kvinner.

Hege Riise innrømmer likevel at hun ikke kommer til å gå «all-in» i denne kampen og belaste spillerne som har vært småskadet den siste måneden med for mye spilletid.

- Vi skynder oss langsomt. En del av spillerne vil svært trolig kun spille 45 minutter i morgen. Vi vil se det hele an, men dette gir oss også muligheten til å få de fleste i gang og gi dem kamptrening. Det trenger vi, avslutter Hege Riise.

Kolbotn som forrige sesong ble nummer fire i Toppserien har i likhet med LSK Kvinner opplevd mange utskiftninger i løpet av denne vinteren. Veteranen Solveig Gulbrandsen har avsluttet sin aktive karriere, men fortsetter likevel i klubben som spillerutvikler. Rachael Axon og Andrea Thun har lagt opp. Kolbotn har også mistet flere sentrale spillere til andre klubber. Den finske keeperen Siiri Välimaa har signert for Grand Bodø. Fanny Andersson har reist hjem til Sverige og skal denne sesongen spille for KIF Örebro, mens Cecilie Liane takket ja til Stabæk.

Blant de spillerne som har ankommet til Kolbotn legger vi først og fremst merke til Antonia Göransson som med sine 50 landskamper for Sverige kan bli litt av «en hit» på Sofiemyr stadion. Kantspilleren har også en proffkarriere i Hamburger SV og Turbine Postdam på sin CV.  En annen spennende signering er Sigrid Heien Hansen som kommer fra Arna-Bjørnar. Camilla Oses opphold i Vålerenga ble kortvarig, nå er hun tilbake i Kolbotn.  I tillegg har Kolbotn hentet midtbanespilleren Nora Eide Lie fra Urædd.

Kolbotn, nye spillere:

Nora Eide Lie (Urædd), Sigrid Heien Hansen (Arna-Bjørnar), Camilla Ose (Vålerenga) og Antonia Göransson (Mallbacken).

Kolbotn, spillere i avgang:

Siiri Välimaa (Grand Bodø), Cecilie Liane (Stabæk), Fanny Andersson (KIF Örebro), Camilla Huseby (Lyn, på utlån), Linn Huseby (Lyn, på utlån), Solveig Gulbrandsen (lagt opp), Rachael Axon (lagt opp), og Andrea Thun (lagt opp).

I forrige sesong fremsto Kolbotn som et lag med ekstrem god defensiv organisering, men langt svakere fremover på banen. Kolbotn innledet årets sesong med å slå Grei 3-0 uten at det forteller oss så veldig mye. Det gjenstår å se om hovedtrener Cecilie Berg-Hansen og hennes trenerteam har fått mer fart på årets utgave av Kolbotn.

Oppgjør i 2016:

Toppserien 28.03.16: Kolbotn – LSK Kvinner 1-1

Toppserien 02.07.16: LSK Kvinner – Kolbotn 5-0

Semifinale NM 11.11.16: Kolbotn – LSK Kvinner 2-6

 

LSK Kvinner – Kolbotn. Fredag kl. 18:00 i LSK-hallen. Fri entré.

(Kilder: Kanaripedia, Kolbotn.no og Serieforeningen for Kvinnefotball)


Vis alle nyheter