Share/Save/Bookmark

Årets første tap

  18.02.2018 Kl. 15:29  

Ingrid Moe Wold scoret LSK Kvinners eneste mål mot Fortuna Hjørring. Bildet er fra i fjor. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

LSK Kvinner tapte 2-1 i treningskampen mot danske Fortuna Hjørring søndag formiddag.

Fortuna Hjørring er det beste laget fra den danske toppserien. Vår Champions League-motstander fra i høst, Brøndby, har ligget hakket bak Fortuna det siste året.

Det fikk vi merke, på godt og vondt. LSK Kvinner fikk brynt seg godt i det defensive arbeidet i dag. Danskene flyttet ballen raskt, var gode på å dra av vår førsteforsvarer og dermed skape rom og overtall kjapt. De var også veldig bevegelige i det offensive spillet. LSK Kvinner hadde ikke med Isabel Bachor til Danmark da hun fullfører Trenerlisens B hjemme i Norge denne helgen. I hennes fravær tok Anja Sønstevold over på sentral midtbane sammen med Syrstad Engen, mens Emilie Wolvik startet på venstre back.

Offensivt handler det meste om å videreutvikle samhandlingen og automatisere bevegelser og valg. Vi som kommer fra en varm hall hjemme i Lillestrøm fikk i tillegg smake på våt snø, iskald vind og en småglatt bane. Uten at dette er noen unnskyldning for tapet. Fortuna var bedre enn oss i dag. I tillegg til målene hadde de en i krysset og ut og en i stolpen og ut. Vi hadde en del nesten-sjanser underveis, men kommer ikke helt til de farlige mulighetene i dag.

Etter pause flyttet Sønstevold ned på back igjen, Guro Reiten ble flyttet ned ved siden av Engen og Juliette Kemppi og Ingrid Kvernvolden kom inn på topp. Vi fikk truet bakrommet noe mer, og fikk flyttet ballen fortere opp i banen.

Alt i alt er vi veldig fornøyd med gjennomkjøringen og kvaliteten på motstanderen i dagens kamp.

Kampfakta: 

Fortuna Hjørring – LSK Kvinner 2-1 (1-0).

Mål: 1-0 Fortuna Hjørring (39 min.), 2-0 Fortuna Hjørring (49 min.), 2-1 Ingrid Moe Wold (85 min.)

LSK Kvinner: Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Emilie Wolvik (Juliette Kemppi fra 46. min) – Ingrid Syrstad Engen, Anja Sønstevold – Synne Skinnes Hansen, Guro Reiten, Emilie Haavi – Sophie Haug (Ingrid Kvernvolden fra 46 min.).

Mandag 12. mars er neste treningskamp mot Røa i hallen kl 16.30. Vel møtt!

 


Vis alle nyheter