Share/Save/Bookmark

3-3 og poengdeling mellom LSK Kvinner 2 og Stabæk 2

  31.08.2015 Kl. 16:21  
Kvalitetsmessig var dette flere hakk opp fra den svake kampen mot Lyn på torsdag. LSK kvinner 2 hadde spillermessig overtak hele kampen, bortsett fra noen ”mørke” minutter, hvor bortelaget scorte tre mål. Keeper i VM troppen, Cecilie Fiskerstrand, ble matchavgjørende for bortelaget, ingen tvil om det.

Slike tette oppgjør er gull verdt med tanke på spillerutvikling for ungjentene fra Lillestrøm og omegn. De tar stadig nye steg, og i dag fikk de til veldig mye. Pasningskvaliteten var god, det var tempo i spill og bevegelser – og ikke minst innsats. I dag skal alle få ros for nettopp det siste. De kanarigule ville noe med dette oppgjøret. LSK hallen er deres ”fort” og det er første gang det avgis poeng der, men laget er fortsatt ubeseiret gjennom hele sesongen – i egen hall, på eget gress. Det startet veldig bra for hjemmelaget. De hadde banespillet og var klart best. Det resulterte også i to flotte scoringer. Først, etter 18 minutter, spilte Sophie Róman Haug en genial stikker til spiss Naomi Griffin som uselvisk og på førstetouchen flikket ballen videre til Ingunn Svestad som bredsidet ballen i mål fra sin høyre side. Utagbart for keeper. Fem minutter senere spilte samme Svestad frem Tonje Sørgård som doblet ledelsen etter strålende spill. Vi begynte å tenke at dette skulle gå hjemmelagets vei. Det ville seg annerledes og det kom noen ”mørke minutter” mot slutten av første omgang. De kanarigule fikk brudd i mot etter en kort slått corner og Stabæk takket for anledningen og kontret inn 2-1. Dette ga bortelaget ny energi og det tok kun ett minutt før de kontret inn et mål til. Dette målet kom etter at hjemmelaget var i ubalanse og hadde for mange spillere høyt i banen. Dette gir fin lærdom, 2-2. Og jammen meg satte de ikke en til før pause. Dette ble en kalddusj, og var absolutt mot spillets gang.

I andre omgang hadde fortsatt hjemmelaget de største sjansene og det beste spillet totalt sett. Det var ikke lett å score på Cecilie Fiskerstrand, hun var som en myk katt; til stede på de rette plassene til de riktige tidspunktene, sett fra Stabæk 2 sin side. For det manglet ikke på store målsjanser for Mini birdsa. Samtidig var Stabæk 2 farlig frempå ved noen anledninger, dette ble en åpen omgang, og spenning fra start til slutt for de ganske mange fremmøtte tilskuerne.  Da det gjensto 17 minutter av kampen klarte Tonje Sørgård å spille frem Emilia Ruud som vakkert satte ballen til høyre for Stabæks gode keeper og det var balanse i regnskapet. Det var SÅ fortjent og SÅ deilig.

Fra tribunen sitter man igjen med en følelse av at det var godt å kapre et poeng, samtidig som det var surt at det ikke ble seier, i en kamp hvor de kanarigule er best. Likevel – all honnør til jentene for en underholdende og god fotballkamp! Vi ser frem til et nytt – og sikkert tett oppgjør på torsdag, mot Lyn 2. Det er i tette oppgjør utviklingen skjer.

Tekst: Kari Hovde

 

Vis alle nyheter